fbpx
NaslovnicaCrna GoraJoš snažnije će se boriti za građansku i evropsku Crnu Goru

Još snažnije će se boriti za građansku i evropsku Crnu Goru

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) ponosna je na urađeno u prethodnim decenijama i još snažnije će se boriti za građansku i evropsku Crnu Goru, poručeno je sa sjednice podgoričkog odbora te stranke.

Kako je saopšteno, na sjednici Odbora održanoj u ponedjeljak, kojoj je prisustvovao i predsjednik DPS-a Milo Đukanović, razmatrani su rezultati nedavno okončanih parlamentarnih izbora, uz detaljnu analizu i osvrt na rezultat ostvaren u Podgorici.

Konstatovano je da je DPS i u Podgorici i u Crnoj Gori i dalje ubjedljivo najjača partija koja je ostvarila najbolji pojedinačni izborni rezultat.

„Ipak, imajući u vidu okolnost da ostvareni rezultat nije dovoljan da bi se sa dosadašnjim koalicionim partnerima formirala vlast, konstatovano je da se on ne može smatrati zadovoljavajućim“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će, u tom kontekstu, biti preduzete opsežne analize u cilju otklanjanja nedostataka i unapređenja partijskog rada u narednim mjesecima.

Na sjednici je, kako je saopšteno, iskazano zadovoljstvo ostvarenim rezultatima politike DPS u prethodnim decenijama.

„I spremnost svih dijelova partijske strukture Glavnog grada da i dalje beskompromisno brane temeljne vrijednosti države – građansko društvo, multietničnost i evroatlantski put Crne Gore“, dodaje se u saopštenju.

Poručeno je da će DPS biti istrajana u zaštiti državnih nacionalnih interesa, smatrajući da su emancipacija Crne Gore, jačanje njenog državnog identiteta i usvajanje vrijednosti razvijenih demokratskih društava, jedni od najvažnijih.

„Iskazana je i puna podrška Đukanoviću da, sa pozicije predsjednika države i najjače političke partije u Crnoj Gori, nastavi da afirmiše politiku koja je Crnu Goru uvela u članstvo najmoćnijeg vojnog saveza, načinila od nje jednu od najrazvijenijih država Zapadnog Balkana i dovela je pred vrata članstva u EU“, kaže se u saopštenju.

Najčitanije