fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanović: Jačamo kult reprezentacije

Janović: Jačamo kult reprezentacije


Bijelo Polje, (MINA) – Ministarstvo sporta i mladih manifestacijom Dan reprezentacije želi da jača kult reprezenativnih selekcija i reprezentativaca i podsjeti na uspjehe crnogorskih sportista na međunarodnoj sceni, kazao je ministar Nikola Janović.

Janović je, otvarajući Sajam sporta Reprezentacija u srcu u Bijelom Polju, kazao da ne postoji država u svijetu koja srazmjerno broju stanovnika postiže takve sportske rezultate kao Crna Gora.

„Svako ko počne da se bavi sportom želi da jednog dana igra za svoju reprezentaciju. Svako ko se bavi sportom sanja da jednog dana pod bojama svoje države osvoji medalju. Siguran sam da među vama ima mnogo takvih sportista koje ćemo veoma brzo sa ponosom gledati u dresovima naše reprezentacije“, kazao je Janović.

On je naglasio da ministarstvo na čijem je čelu želi da kroz sport gradi zdraviju Crnu Goru.

„Željeli smo smo da u saradnji sa lokalnim samoupravama napravimo Sajam sporta i danas krećemo iz Bijelog Polja. Broj klubova i sportista u dvorani Nikoljac pokazuje snagu naše mladosti. Ova manifestacija je i promocija klubova, koji su temelj našeg sporta. Sportisti prve korake uče zahvaljujući entuzijastima – sportskim radnicima u klubovima i trenerima. Hvala im jer uče sportiste principima sporta, da postanu bolju ljudi i da jednog dana neko postane reprezentativac naše države“, rekao je Janović.

On je kazao da je protekle tri godine Ministarstvo sporta i mladih predano radilo i uredilo sistem sporta u Crnoj Gori.

„Sistem je sada uređeniji nego ikada. Imamo na sceni one klubove koji zaista rade u interesu sporta. Paralelno sa tim, postali smo vodeća država kada su u pitanju privileigije i beneficije za naše sportiste koji ostvaruju izuzetne sportske rezultate. U protekle tri godine Vlada i Ministarstvo sporta pomoglo je preko 40 objekata, u izgradnji, sanaciji i adaptaciji da bi smo stvorili bolje uslove da se bave sportom. Gro tih objekata je bilo na sjeveru“, rekao je Janović.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović kazao je da su se sportisti okupili u Bijelom Polju da pokažu snagu sporta.

„Okupili smo preko 50 klubova iz tri grada sa sjevera Crne Gore sa više od 800 aktivnih sportista. Pokazujemo snagu sporta i mladosti na sjeveru Crne Gore. Cilj je da podstaknemo dalji razvoj sporta, pokažemo da odgovorno brinemo o sportu i snažimo duh zajedništva i državnosti Crne Gore. Prije svega kult reprezentacije, kojoj se svi divimo, za koju svi jednim srcem dišemo i zajedno nastupamo na međunarodnim takmičenjima, šireći ime i čast države Crne Gore“, rekao je Smolović.

Sajmu sporta u dvorani Nikoljac prisustvovali su i predsjednici opština Kolašin Milosav Bulatović i Mojkovca Ranko Mišnić.

Organizator sajma su Ministarstvo sporta i mladih, Opština Bijelo Polje i Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju. Sportski klubovi iz Bijelog Polja, Mojkovca i Kolašina na svojim štandovima i terenu prezentovali su svoje aktivnosti i uspjehe.

Predviđeno je da slične manifestacije budu organizovane u još nekoliko gradova, dok će centralna proslava Dana reprezentacije biti održana 15. marta na Trgu nezavisnosti u Podgorici

Najčitanije