fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanović: Crna Gora uspjela što ni mnogo veće i jače države nijesu

Janović: Crna Gora uspjela što ni mnogo veće i jače države nijesu

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je zahvaljujući pravovremenim mjerama Vlade postigla ono što i mnogo veće i finansijski snažnije države nijesu, kazao je ministar sporta i mladih NIkola Janović.

On je kazao da posljedice pandemije nijesu zaobišle ni Crnu Goru.

“Pred nama je ozbiljan zadatak – dokazati još jednom da smo, u borbi protiv pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, jaki, ujedinjeni i da imamo direktan i jasan cilj, a to je oporavak ekonomije naše države. Jedan od ključnih koraka na tom putu jeste oporavak našeg turizma”, kazao je Janović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je posljednja država u Evropi koju je zahvatio COVID19, a ujedno i prva koja je uspjela da prevaziđe pandemiju.

“Posljedice od navedene pandemije nas nijesu zaobišle. Jedna od najizloženijih grana je upravo i najvažnija privredna djelatnost naše države – turizam. Zato je sada vrijeme da još jednom pokažemo onu građansku solidarnost i odgovornost prema našoj Crnoj Gori, koju smo pokazali i tokom prethodnog perioda i ovog ljeta ostanemo u našoj državi i pomognemo našoj ekonomiji”, rekao je Janović.

On je naglasio da je Crna Gora država koja na malom prostoru ima mnogo toga da ponudi.

“Turizam u Crnoj Gori dobija novu afirmaciju proteklih godina, a to je praćeno i nizom infrastrukturnih projekata, koji Crnu Goru, čine elitnom turističkom destinacijom”, rekao je crnogorski ministar.

Janović je sugerisao nacionalnim sportskim savezima da pripreme organizuju u Crnoj Gori.

“Sve u cilju dodatne promocije Crne Gore, kao sportske i turističke destinacije. U kojoj državi ćemo biti bolje dočekani i ugošćeni, nego u svojoj? Pokažimo da smo, ne samo najbolji domaćini, već najbolji turisti i uživajmo ovog ljeta kod nas, na domaćem terenu, u našoj prelijepoj Crnoj Gori”, rekao je Janović.
(kraj) eml/žug

Najčitanije

Agencija za sajber bezbjednost osnažiće kapacitete države u toj oblasti

Podgorica, (MINA) – Uspostavljanjem Agencije za sajber bezbjednost dodatno će biti osnaženi kapaciteti Crne...