fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzbjeći posljedice koje virus može da prouzrokuje

Izbjeći posljedice koje virus može da prouzrokuje

Podgorica, (MINA) – Cilj cjelokupnog društva treba da bude da se uz poštovanje mjera i preporuka zdravstvenih profesionalaca izbjegnu nesagledive posljedice koje korona virus može da prouzrokuje, poručili su iz Ministartsva zdravlja.

Kako su naveli iz tog resora, u cilju prevencije obolijevanja od novog virusa svi treba da se pridržavaju jednostavnih pravila lične higijene, prije svega ruku, ali i higijene životnog i radnog prostora.

“Cilj cijelog društva treba da bude da se pridržavanjem mjera i preporuka zdravstvenih profesionalaca izbjegnu nesagledive posljedice koje virus može prouzrokovati”, poručili su iz Ministarstva.

Kako su istakli, posebno je značajna mjera društvenog distanciranja.

“Iskustva zemalja koje su se izborile, ili se još bore sa tom pošasti uče nas da je izbjegavanje kontakata dalo najboje rezultate i spriječilo širenje zaraze. Brinite o svom zdravlju i zaštite druge pridržavajući se ovog pravila.
Ostani doma!”, naveli su iz Ministarstva zdravlja.

Iz tog resora naglasili su da je koronavirus jedna od najozbiljnijih javnozdravstvenih prijetnji sa kojom se svijet ikada susreo.

“Svijet još uči o tome kako se virus ponaša i utiče na ljude. Procenat smrtnosti nikako nam ne daje za pravo da se ponašamo neodgovorno i samovoljno. Zna se da su mjere prevencije najučinkovitije”, istakli su iz Ministarstva zdravlja.

Najčitanije