fbpx
NaslovnicaCrna GoraDulović i Radonjić petoplasirani

Dulović i Radonjić petoplasirani

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatisti Nenad Dulović i Ilija Radonjić kao petoplasirani završili su nastup na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu.

Dulović je u konkurenciji mlađih seniora, u kategoriji do 60 kilograma, poražen u meču za treće mjesto i bronzanu medalju od Jerkinbeka Baiturejeva iz Kazahstana 2:0.

Bronzani sa Evropskog prvenstva u Alborgu na startu šampionata ostvario je četiri pobjede.

Eliminisao je Ukrajinca Mikolu Hromika 2:0, Aravinda Kaušica iz Indije 2:0, Omera Faruka Ateša iz Turske 1:0 i Omara Alnažara iz Jordana zahvaljujući pravilu prvog osvojenog poena (1:1).

U polufinalu izgubio je od zvaničnog prvaka Evrope iz Alborga, Grka Kristosa-Stefanosa Ksenosa 2:1.

Uslijedio je repesaž i meč za medalju, u kojem je kazahstanski borac bio uspješniji.

Radonjić je u kategoriji do 84 kilograma, u meču za bronzanu medalju, poražen od Sameda Goka iz Turske 3:1.

Mlađi senior Omladinca pobijedio je na startu Njemca Stanislava Litiha 2:0, u drugom kolu eliminisao Grka Konstantinosa Mastrođanisa 1:0, u trećem Mađara Marsela Knirša 2:0, dok je u četvrtom slavio protiv Ukrajinca Andrija Zaplitnija 1:0.

U polufinalu izgubio je od zvaničnog prvaka Evrope, Francuza Rajbaka Abdeselema 2:0.

U kategoriji do 75 kilograma Stefan Gojčević poražen je na startu od Mađara Botonda Katemba, koji je iako je meč završen neriješeno (1:1) slavio zahvaljujući pravilu o prvom osvojenom poenu.

Mađarski borac je u drugom kolu izgubio od Bosanca Hamze Turulje 2:0, čime je članu Bara zatvorio vrata repesaža.

Sjutra će na tatami mlađa seniorka Vasilisa Bujić u kategoriji preko 68 kilograma i kadetski kata tim u sastavu Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić.

Crna Gora uoči posljednjeg takmičarskpog dana ima dvije medalje – zlatnu juniora Bojana Boškovića i bronzu Nemanje Mikulića.

Šampionat u Santijagu okupio je 1.557 takmičara iz 96 država svijeta.
(kraj) eml

Najčitanije