fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Nemjerljiv doprinos Cetinja svim uspjesima Crne Gore

Đukanović: Nemjerljiv doprinos Cetinja svim uspjesima Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Cetinje je dalo nemjerljiv doprinos svim uspjesima savremene Crne Gore, ocijenio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović, navodeći da se nada da će nova Vlada, održati pozitivan trend ulaganja u Prijestonicu, cijeneći njen istorijski i društveni značaj za cijelu državu.

Đukanović je rukovodstvu i građanima Cetinja čestitao 13. novembar – Dan Prijestonice.

Kako je naveo, prijestono Cetinje, koje je vjekovima ispisivalo najslavnije stranice crnogorske istorije, držeći upaljenom luču slobode, patriotizma i antifašizma.

Prema riječima Đukanovića, Cetinje i u najizazovnijim vremenima ostaje trajan simbol crnogorske državnosti, centar dalje afirmacije njenog kulturno-istorijskog bića i inspiracija sveukupnog napretka i očuvanja Crne Gore.

„Prijestonica i njeni građani, dali su nemjerljiv doprinos svim uspjesima savremene Crne Gore, od obnove nezavisnosti, do članstva u NATO-u i napretka u približavanju Evropskoj uniji i prihvatanju evropskih vrijednosti“, istakao je Đukanović.

Upravo zato se, kako je naveo, prema Prijestonici odnosimo s posebnim pijetetom, njegujući tradiciju i slobodarstvo koje se u njoj iznjedrilo, ali i prateći savremene razvojne tokove, koje Cetinju polako ali sigurno daju obrise modernog, infrastrukturno i tehnološki uređenog grada.

„Nadam se da će i nova Vlada, održati pozitivan trend ulaganja u Prijestonicu, cijeneći njen istorijski i društveni značaj za cijelu Crnu Goru“, kazao je .

On je poručio da Cetinje može računati na njegovu punu podršku u mandatu predsjednika Crne Gore i predsjednika Senata Prijestonice, u realizaciji svih projekata od značaja za razvoj grada i kvalitetniji život građana.

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...