fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoZa podršku sektoru kulture 500 hiljada EUR

Za podršku sektoru kulture 500 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Vlada je usvojila set hitnih mjera za sektor kulture, koji podrazumijeva vanrednu podršku u iznosu od 500 hiljada EUR za kulturne djelatnike koji su najviše pogođeni aktuelnom situacijom koju je uzrokovala pandemija koronavirusa, kazao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

On je rekao da će Ministarstvo kulture naredne nedjelje početi sa realizacijom predviđenih mjera i to u vidu raspisivanja konkursa za kulturne djelatnike koji su najviše pogođeni novonastalom situacijom.

To se odnosi, kako je rekao, i na uvećanje budžeta za konkurse namijenjene projektima iz oblasti kreativnih industrija i kinematografije i pokretanje platforme Online Art market.

„Vjerujemo da ćemo ovim setom hitnih mjera za sektor kulture, uz ekonomske mjere za građane i privredu koje je Vlada donijela u četvrtak, doprinijeti prevazilaženju novonastale situacije za dio kulturnih djelatnika u Crnoj Gori koji je najviše pogođen“, istakao je Bogdanović.

On je objasnio da je, imajući u vidu aktuelnu situaciju zbog koje je privremeno obustavljen rad ustanova kulture i onemogućena realizacija brojnih manifestacija, Ministarstvo sprovelo analizu resornih sektora kako bi se utvrdilo stanje u kojem akteri kulturne scene djeluju u novonastalim okolnostima i analizirao stepen ugroženosti kulturnih djelatnika.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije