NaslovnicaCrna GoraDruštvoZa danas zakazana nova sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Za danas zakazana nova sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost


Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić zakazao je za danas novu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, nakon što u utorak nije održana jer nije bilo kvoruma zbog nedolaska pet članova tog tijela.

Na sjednicu nijesu došli potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević i njegov zamjenik Mevludin Nuhodžić.

Iz kabineta Krivokapića kazali su da su se na sjednici pojavili premijer, kao predsjednik Vijeća, ministri odbrane i finansija i socijalnog staranja, Olivera Injac i Milojko Spajić, i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

“Nedolaskom pet članova Vijeća onemogućeno je usvajanje izvještaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju, vezano za događaje na Cetinju od 3. do 5. septembra”, kaže se u saopštenju.

Iz kabineta su istakli da je usvajanje tog dokumenta preduslov za skidanje oznake tajnosti sa izvještaja, čime bi javnost bila upoznata sa sadržajem izvještaja u cjelini.

Kako su naveli, zabrinjava činjenica da pet članova Vijeća pokazuju očiglednu neodgovornost, kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbjednosne situacije u državi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

RTCG

Protest ispred RTCG zbog debate o abortusu

Podgorica, (MINA) - Grupa od oko stotinu građanki i građana okupila se večeras ispred...