fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšene tri osobe zbog ubistva Milića

Uhapšene tri osobe zbog ubistva Milića

 

Podgorica, (MINA) – Cetinjani L.N (20), Ž.P (19) i M.P (18) uhapšeni su zbog ubistva sugrađanina Bogdana Milića prošle sedmice, saopšteno je na zajedničkoj konferenciji Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Uprave policije.

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović kazao je, na konferenciji povodom rasvjetljavanja ubistva Milića, da su nakon niza preduzetih radnji uhapšene tri osobe i privedane Tužilaštvu uz krvičnu prijavu.

„M.P, Ž.P i L.N. izvršili su krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, rekao je on.

Čeđenović je kazao da su oni, nakon saslušanja pred SDT-om, zadržani, nakon čega im je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor od 30 dana.

Kako je naveo, prema L.N. istraga je pokrenuta zbog sumnje da je kao saizvršilac učestvovao u krivičnom djelu teško ubistvo u pokušaju.

Čađenović je rekao da je protiv Ž.P. istraga pokrenuta zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i da je kao član kriminalne organizacije nabavio i držao oružje i municiju za potrebe te organizacije.

„SDT je nakon pokretanja istrage izdalo nove naloge i naredbe po kojima postupaju Uprava policije, Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i krupcije, Specijalno policijsko odjeljenje i druge organizacione jedinice, u cilju identifikacije i hapšenja svih pripadnika kriminalne organizacije koji su učestvovali u ovom krivičnom djelu“, istakao je on.

Na pitanje šta je motiv ubistva Milića i da li su osumnjičeni povezani sa škaljarskim i/ili kavačkim klanom, on je odgovorio da zbog faze postupka o tome ne može govoriti.

Načelnik podgoričkog Centra bezbjednosti Milovan Pavićević kazao je da su službenici Uprave policije odmah nakon izvršenog krivičnog djela došli do konkretnih operativnih podataka visokog stepena pouzdanosti koja kriminalna grupa i osobe se dovode u vezu sa ubistvom Milića.

“Brzom, efikasnom i koordiniranom akcijom policije i Tužilaštva prikupljeni su materijalni dokazi koji upućuju na osnovanu sumnju da su bezbjednosno interesantne osobe sa područja Cetinja L.N, Ž.P i M.P, bliske jednoj organizovanoj kriminalnoj grupi, pripremala ubistvo Milića, koje su u saučešništvu sa još najmanje dvije osobe izvršile 11. juna”, naveo je on.

Pavićević je rekao da su službenici policije pronašli dva pištolja, koja su korišćena u izvršenju krivičnog djela, i municiju različitog kalibra, hirurške rukavice, silikonske maske, kačketa.

Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao je da organizovani kriminal stalno mijenja forme djelovanja i organizovanja, pa i bezbjednosna zajednica i Tužilaštvo prema njemu treba da djeluju tako da mijenjaju načine djelovanja.

“Osnovno je da se formiraju timovi specijalizovani u raznim oblastima, koji će da djeluju i da odgovore na sve to. SDT može da formira specijane istražne timove. U tim timovima je ono najbolje što imamo u Crnoj Gori i to daje rezultate”, naveo je on.

Katnić je rekao da način na koje organizovane kriminalne grupe izvršavaju krivična djela, zbog činjenice da imaju ogromna materijalna sredstva i da djeluju u više zemalja, otežava otkrivanje njihovih djela.

Najčitanije