fbpx
-0.8 C
Podgorica
January 26, 2022.
NaslovnicaCrna GoraDruštvoOgraničeni uslovi za ulazak u Crnu Goru

Ograničeni uslovi za ulazak u Crnu Goru

Podgorica, (MINA)- Putnici koji slijeću na crnogorske aerodrome za slobodan ulazak u državu od danas moraju imati jedan od četiri dokaza iz nacionalne digitalne kovid potvrde, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Oni podsjećaju da crnogorski državljani i stranci mogu da uđu u Crnu Goru preko svih graničnih prelaza, uz jedan od dokaza iz nacionalne digitalne kovid potvrde.

U Crnu Goru može se uću uz potvrdu o vakcinisanju propisanim brojem doza vakcine protiv novog koronavirusa prije ulaska u državu.

Navodi se da je uslov za ulazak i da od primanja posljednje doze vakcine nije prošlo duže od šest mjeseci.

U Crnu Goru može se ući uz negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus SARS-CoV-2, koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 sata ili negativan rezultat brzog antigenskog testa na novi koronavirus SARS-CoV-2, koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 48 sati.

Treći uslov za ulazak u Crnu Goru je posjedovanje pozitivnog rezultata PCR testa na novi koronavirus, koji je izdat od registrovane laboratorije i koji je stariji od deset dana, a nije stariji od šest mjeseci od dana izdavanja rezultata tog testa.

Navodi se da crnogorski državljani i stranci koji imaju stalni ili privremeni boravak u Crnoj Gori mogu da uđu u državu, uz određivanje mjere karantina ili samoizolacije u trajanju od deset dana.

Pojašnjava se da samoizolacija podrazumijeva boravak u porodičnom smještaju ili drugom objektu, uz praćenje zdravstvenog stanja te osobe, kao i svih članova njegovog zajedničkog porodičnog domaćinstva od nadležne epidemiološke službe, u skladu sa rješenjem sanitarne inspekcije.

Dodaje se da se samoizolacija može prekinuti nakon isteka šestog dana karantina, odnosno samoizolacije, uz negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus, koji je izdat od registrovane laboratorije.

Obaveza posjedovanja tih dokaza ne odnosi se na osobe mlađa od 18 godina.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije