fbpx
NaslovnicaCrna GoraOd danas vakcinacija i u kućnim uslovima

Od danas vakcinacija i u kućnim uslovima

Podgorica, (MINA) – Pacijentima koji nijesu u mogućnosti da zbog neke bolesti ili stanja dođu do vakcinalnog punkta od danas će biti dostupne mobilne ekipe koje će ih vakcinisati u kućnim uslovima.

To su Vijestima kazali iz podgoričkog Doma zdravlja, upitani kome da se obrate stariji građani koji zbog hroničnih oboljenja ili invaliditeta ne mogu da odu do punkta i čekaju u redovima za vakcinaciju.

Iz Doma zdravlja su rekli da građani za ovaj vid vakcinacije mogu prijaviti putem kol /call/ centra 1717.

“Ali i pozivom domovima zdravlja, gdje će odgovorna sestra uzeti neophodne podatke kako bismo u što kraćem roku izašli u susret našim sugrađanima da ih vakcinišemo u kućnim uslovima”, saopštili su iz te ustanove.

Vijestima su se prethodnih dana obratili građani koji po godinama starosti i pridruženim bolestima spadaju u prioritetne grupe, ali koje još niko nije pozvao da se vakcinišu iako su se prijavili još u februaru ili martu.

Iz podgoričkog Doma zdravlja su rekli da njihovi timovi rade na organizaciji i planiranju kako da se na najbolji način organizuje vakcinacija tih grupa.

“Preciznije, kako da izbjegnemo gužve koje su obilježile prva dva dana”, kazali su iz te ustanove.

Kako su dodali, svi koji su se prijavili biće pozvani da se vakcinišu, jer vakcina ima dovoljno.

“Svi punktovi, ako govorimo o glavnom gradu, imaju svoje odgovorne medicinske sestre koje su dužne da izađu ispred punkta, to rade na 10 do 15 minuta. Starija lica imaju prednost i vjerujemo da će se i sugrađani složiti da te osobe imaju prioritet pri vakcinaciji”, naveli su iz Doma zdravlja.

Oni su istakli da prvi dani masovne vakcinacije protiču u znaku velikog interesovanja građana, što je veoma ohrabrujuće.

Najčitanije