fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoMuzički festival Naše more, naše skale u junu u Herceg Novom

Muzički festival Naše more, naše skale u junu u Herceg Novom

Podgorica, (MINA) – Adria Jadran medijska grupa, pod pokroviteljstvom Telekoma Srbije, u junu naredne godine organizovaće novi muzički festival “Naše more, naše skale”, u Herceg Novom na Kanli kuli.

Iz kompanije M:tel saopšteno je da je partner festivala opština Herceg Novi.

Predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi Ivan Otović, na konferenciji za novinare održanoj u rekonstruisanoj kući Iva Andrića, kazao je da će narednog ljeta na Kanli kuli biti organizovan festival koji će pravazići lokalne i regionalne okvire.

On je rekao da je potrebno da se Herceg Novi pozicionira na turističkoj mapi regiona, dodajući da vjeruje da će na ovaj način gosti u predsezoni više posjećivati taj grad.

„Na svima nama je da iskoristimo veliki potencijal koji imamo po pitanju turizma i više doprinesemo da još veći broj ljudi iz regiona i šire posjećuje Herceg Novi“, naveo je Otović.

On je kazao da vjeruje da će festival “Naše more, naše skale” biti, kako je rekao, prava poslastica za muzičke sladokusce.

Otović je dodao da će kroz festival biti promovisane nove mlade zvijezde, koje će, kako je rekao, postati prepoznatljive u cijelom regionu.

Crnogorski muzičar Danijel Alibabić kazao je da ga raduje što će Herceg Novi imati najveću muzičku priču od sljedeće godine.

On je dodao da je zadovoljan jer će mladi izvođači imati priliku da na pravi način kanališu talenat i snime novu kompoziciju sa kojom će se takmičiti.

„Sa druge strane, biće veliko zadovoljstvo ugostiti regionalne zvijezde koje će se takmičiti na tom festivalu i učestvovati u revijalnom dijelu. Tri noći će zaista biti neviđeni spektakl”, poručio je Alibabić.

Muzička zvijezda iz Sjeverne Makedonije, Elena Risteska, apelovala je na mlade telente i kolege iz cijelog regiona da se prijave na festival.

Ona je istakla da je uvjerena da će ta manifestacija, uz znatan broj profesionalaca, biti veliki spektakl.

“Nešto novo što se dešava na Balkanu, različito od svega ostalog”, dodala je Risteska.

Srpski rok muzičar i glumac Đorđe David poručio je da će festival “Naše more, naše skale” višestruko zainteresovati javnost i udariti temelj za dešavanja u narednim godinama.

“Smatram da taj festival ima ozbiljan zadatak i da će udariti onaj najljepši, umjetnički šamar svim drugim velikim gradovima i drugim novonastalim državama one velike zemlje u kojoj sam rođen”, naglasio je David.

U ime kompanije M:tel, koja je dio Telekoma Srbije, Ana Martinović je kazala da posjetioce u junu naredne godine čeka kulturni spektakl.

“Izražavam veliko zadovoljstvo što je Telekom Srbija, kao regionalno telekomunikacioni lider i društveno odgovorna kompanija, podržala taj novi muzički projekat“, navela je Martinović.

To će, kako je rekla, biti regionalni događaj ljeta sljedeće godine i zasigurno umjetnički i kulturni spektakl.

„Kako su rekli članovi žirija, poznate regionalne muzičke zvijezde, očekuje nas zaista uspješan i veliki događaj, a uspješni idu sa uspješnima, zato smo i stali uz njih”, kazala je Martinović.
Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije