fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoAbazović: Imamo većinu koja ne može da izabere članove Tužilačkog savjeta

Abazović: Imamo većinu koja ne može da izabere članove Tužilačkog savjeta


Podgorica, (MINA) – Bivši Tužilački savjet bio je ekstremno politizovan, i zato je bilo neophdno donijeti Izmjene Zakona o državnom tužilaštvu, oko kojih je bilo velikih kontroverzi, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On je ocijenio da su kritike o Zakonu o tužilaštvu bile neutemeljene i da je tendencija tog akta bila da se dobije bolji Tužilački savjet.

“Nadam se da će taj Zakon brzo biti u Skupštini, ali to je samo nada. Niko više ne može da optužije Demokratsku partiju socijalista ni opoziciju. Imamo većinu koja ne može da izabere članove Savjeta”, rekao je Abazović.

On je, na okruglom stolu na kome je Akcija za ljudska prava (HRA) predstavila izvještaj o radu Tužilačkog savjeta, naveo da se paradoksi crnogorske zbilje nastavljaju.

“Članovi kojima će isteći mandati u januaru mogu da računaju da će u v.d. stanju moću da budu još neko vrijeme”, rekao je Abazović

On je naveo da je bilo konkretnih kritika na zakon ali da ostaje pri stavu da je dobar i da je u ogromnom broju usklađen sa predlozima Venecijanske komisije.

Kritike, kako je rekao, bi imale smisla da je Tužilački savjet svoj posao radio besprekorno.

“Međutim, taj Savjet je bio ekstremno politizovan i nije davao rezultate, ocjenjivao je tužioce na pogrešan način”, rekao je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije