Naslovnica Crna Gora DPS: SPC ozvaničila početak izborne kampanje

DPS: SPC ozvaničila početak izborne kampanje

 

Podgorica, (MINA) – Srpska pravoslavna crkva (SPC) vidovdanskim molebanima zvanično je započela kampanju za predstojeće izbore, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

U toj stranci smatraju da su najavljena vjerska okupljanja zapravo bili politički mitinzi i epidemiološki rizični uz “govornike u funkciji predstavnika strukovnih udruženja koji podržavaju tu listu”.

„Uzgred, ova najnovija crkvena akcija, organizovanja podrške raznih “profesionalaca” od ljekara, preko profesora, studenata a vjerujemo, da doseže do penzionera, radnika i seljaka, sve je samo ne spontana“, smatraju u DPS-u.

Oni su naveli da je to očigledno, samo još jedna od akcija, osmišljenih pred naredne izbore kojom se, kao i obično, diriguje van Crne Gore.

„Nagledali smo se toga i 2006. i sve vrijeme anti NATO kampanje, potpisi, skupovi, proglasi i organizovane plemenske skupštine. Dakle, već viđeno. Dok su “profesionalci” bili okosnica mitinga u Podgorici, u Grblju, u skladu sa političkim trenutkom u Budvi, očekivano, govorio je mitropolit Amfilohije, dok mu je na bini tercirao funkcioner Demokratskog fronta, Marko Carević“ rekli su iz DPS-a.

Oni su kazali da je Amfilohije u govoru “svega” 11 puta spomenuo pojam “bratoubilaštvo”.

“I tako “slučajno” skladno uklopio narativ svoje besjede sa tezom o “građanskom ratu”, koji se prije neki dan priviđao jednom funkcioneru Demokratskog fronta”, rekli su iz DPS-a.

Miting u Podgorici je, kako su kazali iz DPS-a, završen “poimanju vjere pjesmom “nek se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije”.

„Podsjećamo političke pristalice te anticrnogorske hajke zaogrnute mantijom, kako bi se “vjerni narod” lakše preveslao, da je kroz istoriju baš Vidovdan znao da bude fatalan za ideologiju čiji su promoteri i sljedbenici. Ni sudbina ove koalicije ne sluti na bolji ishod“, smatraju u DPS-u.

Najčitanije

Maslova i zvanično u Budućnosti

Podgorica, (MINA) - Talentovana ruska rukometašica, Valerija Maslova doputovala je u Podgoricu i potpisala...

Rođeno sedam beba