fbpx
NaslovnicaCrna GoraFudbalski savez Crne Gore donirao 150 hiljada EUR za respiratore

Fudbalski savez Crne Gore donirao 150 hiljada EUR za respiratore

Podgorica, (MINA) – Fudbalski savez doniraće Kliničkom centru Crne Gore i opštim bolnicama u Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Nikšiću, Kotoru i Baru po jedan respirator, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da će Savez za tu namjenu opredijeliti više od 150 hiljada EUR. Saopšteno je da će zbog otežane nabavke medicinskog materijala i aparata bolnici Danilo I na Cetinju naknadno donirati respirator.

Navodi se da će doniranjem sedam respiratora pomoći kompletan zdravstveni sistem u borbi sa koronavirusom.

“Kao društveno odgovorna organizacija koja vodi brigu o najmasovnijem sportu u zemlji na ovaj način želimo da građanima obezbijedimo još bolje uslove za borbu protiv te pošasti i da ujedno iskažemo zahvalnost medicinskim radnicima koji odgovorno i predano vode brigu o svima nama”, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Predsjednik te asocijacije, Dejan Savićević naglasio je da borba sa koronavirusom traži angažovanje i odgovorno ponašanje cijele Crne Gore.

“Poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje je obaveza svih nas i pridržavajući se istih, kao pojedinci, dajemo maksimalan doprinos u borbi sa ovim virusom. Fudbalski savez Crne Gore ima potrebu da u skladu sa svojim mogućnostima dodatno pomogne u ovim naporima i to čini doniranjem sedam respiratornih aparata Kliničkom centru i opštim bolnicama u šest crnogorskih gradova”, rekao je Savićević.

On je naglasio da Fudbalski savez pozdravlja postupak reprezentativaca Stevana Jovetića, Stefana Savića i Luke Đorđevića koji su Nacionalnon koordinacionom tijelu donirali novčana sredstva i medicinsku opremu za borbu sa COVID-19.

Fudbalski savez Crne Gore još jednom apeluje na sve građane da poštuju preporuke Instituta za javno zdravlje i ostanu kod kuće.

“Sačuvajmo sebe, svoje bližnje i zajedničkim snagama pobijedimo COVID-19”, piše u saopštenju.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...