fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrveni krst podijelio 11,5 hiljada humantinarnih paketa

Crveni krst podijelio 11,5 hiljada humantinarnih paketa

Podgorica, (MINA) – Crveni krst Crne Gore podijelio je oko 11,5 hiljada humanitarnih paketa različitim ranjivim kategorijama stanovništva, saopšteno je iz te organizacije.

Iz Crvenog krsta su kazali da i ovih dana intenzivno dijele pomoć socijalno ugroženim porodicama i pojedincima širom Crne Gore.

“Bez donacija bi bilo teško odgovoriti na brojne humanitarne zahtjeve, pa se ovim putem zahvaljujemo svim građanima, preduzećima, organizacijama i ostalim subjektima koji su nas na različite načine podržali”, kaže se u saopštenju.

Iz te organizacije su kazali da „u ovakvim situacijama najbolje dolazi do izražaja humanost i solidarnost koju kao društvo posjedujemo”.

Oni su naveli da su i tokom prošle sedmice dobili donacije od više subjekata.

„Zaposleni kompanija Genex i Bemax donirali su preko dvije hiljade paketa sa prehrambenim proizvodima, dok je “Popović” doo donirao 25 tona pomoći za socijalno ugrožene stanovnike u pet crnogorskih opština“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je značajno doprinijela i humanitarna organizacija ADRA, koja je donirala 550 paketa pomoći, sa prehrambenim i higijenskim artiklima i 540 pakovanja pelena za odrasle.

„Misija OEBS-a u Crnoj Gori donirala je hranu i higijenske artikle za bebe u vrijednosti od tri hiljade EUR. Pomoć za bebe je opredijelila i Zajednica jevanđelja Isusa Hrista nabavkom mlijeka i pelena, u vrijednosti od preko dvije hiljade EUR“, kaže se u saopštenju.

Iz Crvenog krsta su podsjetili da je mljekara Srna donirala dodatnih šest tona jogurta, a Knjaz Miloš vodu i sokove.

„Lijep primjer humanosti dali su i zaposleni i menadžment Addiko banke koji su prikupili sredstva za 100 humanitarnih paketa za socijalno najugroženije porodice, kao i zaposleni kompanije Ina donacijom 20 paketa“, kaže se u saopštenju.

Iz Crvenog krsta zahvalili su i svim pojedincima i privrednim subjektima koji su doprinijeli uplatom novčanih sredstava na žiro račun organizacija.

„Do sada je na ovaj način prikupljeno 14.240 EUR. Građani doprinose i slanjem SMS-a na humanitarni broj 15888. Sva sredstva prikupljena na ove načine će biti upotrijebljena za podršku građanima koji trpe humanitarne posljedice situacije sa koronavirusom“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je nastavljena podrška i pripadnicima romske populacije širom Crne Gore, a posebna briga vodi se o porodicama koje su izolovane u stambenim zgradama na Vrelim Ribničkim.

„Kako im je produžena izolacija, Crveni krst je podijelio novu količinu pomoći, koju je obezbijedilo Nacionalno koordinaciono tijelo”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su 243 porodice dobile 371 humanitarni paket, kao i 118 paketa za bebe.

“Ovim osobama se svakodnevno distribuira neki vid pomoći, kako bi im bilo olakšano funkcionisanje u izolaciji“, kaže se u saopštenju.

Najčitanije