fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorskim karatistima 13 medalja

Crnogorskim karatistima 13 medalja

Brežice, (MINA) – Karate reprezentacija Crne Gore prvi takmičarski dan Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Brežicama završila je sa 13 medalja – tri zlatne, dvije srebrne i osam bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su mlađi senior Bojan Bošković i kadet Emre Saljiu u borbama i mlađa seniorka Mila Mraković u katama.

Srebrni su bili junior Nemanja Jovović i kadet Bojan Vulović u borbama, dok su bronzane medalje osvojili junior Rijad Mandić i mlađa seniorka Mia Roganović u katama i borbaši Anđela Ivanović, Ognjen Bjelajac i Jovan Fatić u kadetskoj, junior Andrija Fatić i mlađe seniorke Vasilisa Bujić i Ksenija Rajović.

Bošković, koji je krajem oktobra postao prvak svijeta, u finalnom meču kategorije do 67 kilograma pobijedio je sudijskim izjašnjavanjem Jovana Ćirića iz Srbije.

Član Omladinca u Brežicama debitovao je u konkurenciji mlađih seniora, a nastupio je sa povrijeđenim ramenom.

Na putu do finala eliminisao je Marka Markovića iz Srbije 9:0, sudijskim izjašnjavanjem Strahunju Brankovića (0:0) i u polufinalu Slovenca Domena Zidara 1:0.

“Bilo je veoma teško, imao sam četiri meča. Došao sam na šampionat sa povredom ramena, ali sam izdržao i dogurao do finala. U meču za zlato čekao me je vicešampion Evrope 2017. godine. Pobijedio sam ga sudijskim izjašnjavanjem 5:0, iako mi nije suđeno nekoliko poena. Hvala mom klubu, drugovima iz reprezentacije, treneru Žarku Rakoviću i selektoru Slobodanu Vlahoviću. Hvala mojoj porodici na podršci“, kazao je Bošković agenciji MINA.

Njegov klupski drug, Emre Saljiu u finalu kategorije do 52 kilograma pobijedio je sudijskim izjašnjavanjem Mihaila Zrnića iz Bosne i Hercegovine 0:0.

Saljiu, je kao i Bošković, do zlatne medalje došao bez izgubljenog poena, a na do putu do finala eliminisao je Bosanca Sulejmana Šabanovića 2:0, sudijskim izjašnjavanjem Mihajla Markovića iz Srbije i Slovenca Denisa Šehića i u polufinalu klupskog druga Marka Milutinovića 1:0.

„Bilo je to moje prvo Balkansko prvenstvo u konkurenciji kadeta. Zadovoljan sam nastupom i rezultatom. Zlatna medalja biće mi veliki mpotiv da nastavim da radim i ponovim rezultat i na Evropskom prvenstvu u Budimpešti“, kazao je Saljiu.

Bronzani u kategoriji do 52 kilograma bio je Ognjen Bjelajac iz Omladinca, koji je u meču za treće mjesto pobijedio Hrvata Josipa Slavičeka 6:1.

Mraković je u finalu kata pobijedila Rumunku Katalinu Vizar 3:2.

Članica Budućnosti do finala došla je nakon pobjeda protiv Lejle Begić iz BIH 5:0, Marije Jerko iz Srbije 4:1, Hrvatice Lucije Gečević 3:2 i u polufinalu Slovenke Pije Cesar 3:2.

„Iskreno neočekivano došla sam do zlatne medalje, jer sam godinu ranije postala mlađa seniorka. Plasman na Balkansko prvenstvo za mene je veliki uspjeh, a posebno osvojena zlatna medalja. Veliko hvala svima koji su bili uz mene tokom šampionata, trenerima i selektoru“, kazala je Mraković.

Bronzana u konkurenciji mlađih seniorki bila je Mia Roganović, nakon što je u meču za treće mejsto pobijedila Leonoru Jakić iz BIH 3:2.

Srebrnim odličjem morao se zadovoljiti junior Nemanja Jovović, koji je u finalnom meču kategorije preko 76 kilograma poražen od Maksima Avramovića iz BIH 3:0.

Član Bara na putu do finala eliminisao je Slovenca Aleksu Klobaša, Hrvata Olivera Čulea 1:0 i u polufinalu Lazara Vujoviča iz Srbije 3:0.

Poraz u finalu doživio je i kadet Šotokan tima, Bojan Vuković u kategoriji 57 kilograma, od Mihila Stanića iz BIH 2:0.

On je do finala došao pobjedama protiv Mihaila Grubića iz Srbije 5:1, Hrvata Lovra Farkaša 1:1,Kenana Isakovića iz Slovenije 1:0 i u polufinalu sudijskim izjašnjavanjem Lukasa Lovrića iz Srbije 0:0.

Bronzani u toj kategoriji bio je i Jovan Fatić iz Omladinca, a u meču za treće mjesto pobijedio je Kipranina Joanisa Kirijakua.

Junior Budućnosti, Mandić u meču za bronzanu medalju u katama pobijedio je Aleksandra Zdešića iz Srbije.

Kadetkinja kolašinskog Gorštaka Anđela Ivanović u meču za treće mjesto i bronzanu medalju do 47 kilograma pobijedila je Slovenku Mašu Magajnu 9:4, dok je junior Omladinca Andrija Fatić do odličja u kategoriji do 76 kilograma pobjedom protiv Lazara Ćosića iz Srbije 2:1.

Mlađa seniorka Bara Vasilisa Bujić u meču za treće mjesto u kategoriji preko 68 kilograma pobijedila Nikolinu Mišić iz BIH 5:0, dok je u istoj kategoriji Ksenija Rajović iz Omladinca do medalje došla pobjedom protiv Minje Vaarsaković iz Srbije 3:2.

Šampionat će biti nastavljen sjutra.

Najčitanije