fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorski stonoteniseri na turniru u Laškom

Crnogorski stonoteniseri na turniru u Laškom


Podgorica, (MINA) – Crnogorska stonoteniska reprezentacija od srijede do subote nastupiće na Masters turniru koeficijenta 40 u Laškom, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta. Crnogorski stoni tenis predstavljaće tri takmičara.

Nastupiće Filip Radović u klasi S10, a na Masters turnirima debitovaće Slobodanka Gurešić u kategoriji S4 (osobe korisnici kolica) i Milijana Ćirković u kategoriji S6 (stojeći stav).

Reprezentaciju će predvoditi treneri Nikolae Lupulesku i Čedomir Damjanović. Trener reprezentacije, Čedo Damjanović kazao je da se u Laškom tradicionalno igra jedan od najjačih svjetskih paraolimpijskih turnira.

“Za Ćirković i Gurešić to je prilika da upoznaju sve najbolje igračice svijeta u njihovim kategorijama. Predolimpijska je godina i u Laškom nastupiće svi najbolji stonoteniseri svijeta. Za njih je to veliko iskustvo, pripremali smo se i očekujem da će prikazati solidnu igru”, kazao je Damjanović agenciji MINA.

On je naglasio da je turnir posebno zanimljiv u klasi 10, u kojoj će nastupiti Filip Radović, trenutno peti na rang listi. Prema riječima Milijane Ćirković, turnir u Laškom biće veliki izazov za njih dvije.

“To je ujedno prvi turnir na kojem se pojavljujemo u tako jakoj konkurenciji. Pripremali smo se, očekujemo dobar uspjeh”, kazala je Ćirković.

Za srijedu i četvrtvak planirani su mečevi u pojedinacnoj konkurenciji, dok ce se u petak i subotu igrati ekipni dio turnira. Laško je najmasovniji turnir ove godine u svijetu i okupiće preko 450 stonotenisera iz 45 država svijeta.

“Nastup na Masters turniru u Laškom finansira se sredstvima Ministarstva sporta i mladih opredijeljenim za program Paraolimpijskog komiteta Crne Gore u 2019. godini”, saopšteno je iz POK

Najčitanije

HE Piva danas obilježava 48 godina rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Hidroelektrana (HE) Piva 48. godišnjicu postojanja i uspješnog rada dočekuje u...