fbpx
NaslovnicaCrna GoraBrajović: Crna Gora neće odustati od primjene Zakona

Brajović: Crna Gora neće odustati od primjene Zakona

Podgorica, (MINA) – Crna Gora neće odustati od primjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, navodeći da sve vjerske zajednice moraju da poštuju zakone države i budu dio njenog pravnog sistema sa svim pravima i obavezama.

Skupština Crne Gore organizovala je sastanak poslanika koji su šefovi stalnih delegacija pri međunarodnim organizacijama i regionalnim inicijativama sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije (EU) i NATO i šefom delegacije EU u Crnoj Gori.

„Zakon o slobodi vjeroispovjesti je morao biti donijet kako bi se ta oblast, regulisana zakonom iz 1977. godine, uredila na primjeren način koji odgovara realnosti crnogorskog društva“, rekao je Brajović.

Prema njegovim riječima, nije bilo neočekivano nezadovoljstvo jednog dijela crnogorskog društva i opozicionih poslanika.

„Jasno je da država ne odustaje od primjene Zakona, koji podrazumijeva uvođenje u pravne okvire, utvrđivanje statusa imovine, finansija, obaveza prema državi i tako dalje“, istakao je Brajović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije