fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić sazvao tri vanredne sjednice parlamenta

Bečić sazvao tri vanredne sjednice parlamenta

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sazvao je tri vanredne sjednice parlamenta, a poslanici će prvo raspravljati o predlogu za razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

On je na Tviteru /Twitter/ naveo da su mu u prethodna dva dana pristigla tri zahtjeva za vanrednim zasijedanjem Skupštine.

Bečić je podsjetio da se, saglasno Ustavu i Poslovniku o radu Skupštine, vanredno zasijednje saziva na zahtjev predsjednika Crne Gore, Vlade ili najmanje trećine ukupnog broja poslanika, a da podnosilac zahtjeva određuje dan održavanja i dnevni red sjednice.

„Saglasno prethodnom, sazvane su tri sjednice vanrednog zasijedanja Skupštine“, rekao je Bečić.

Prva vanredna sjednica, na zahtjev Vlade, biće održana 3. februara u 11 sati, a na dnevnom redu su predlozi za razrješenje Abazovića i za izbor novog vicepremijera.

Premijer Zdravko Krivokapić za tu funkciju predložio je aktuelnog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Druga vanredna sjednica Skupštine, na zahtjev Vlade, biće održana 4. februara u deset sati sa jednom tačkom dnevnog reda – Predlog Odluke o skraćenju mandata Skupštine.

„Treća, na zahtjev 31 poslanika, biće održana 4. februara u 11 sati sa dvije tačke dnevnog reda – Predlog da se glasa o nepovjerenju Vladi i Predlog dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi“, naveo je Bečić na Tviteru.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije