fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Podržaćemo rekonstrukciju Vlade ako je potrebna

Bečić: Podržaćemo rekonstrukciju Vlade ako je potrebna

Podgorica, (MINA) – Demokrate će podržati rekonstrukciju Vlade ukoliko premijer i Vlada smatraju da joj je potrebno osvježenje, poručio je lider te stranke i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

„Ako premijer i Vlada smatraju da je potrebno osvježenje, da treba osnažiti ovu Vladu, riješiti otvorena pitanja, a vidimo da su neka kadrovska već otvorena, bićemo partneri i podržaćemo taj proces“, kazao je Bečić.

On je novinarima u Vili Gorica, nakon predstavljanja rezultata istraživanja o stepenu otvorenosti parlamenta, rekao da kao i uvijek poziva na dijalog, jer je, kako je naveo, dijalog put ro rješenja.

„Zato pozivam da se bilo ko ne zakopava u okviru nekih političkih rovova, pozivam na saradnju unutar parlamentarne većine, pozivam na saradnju sa Vladom“, dodao je Bečić.

On je kazao da smatram da manjinske partije treba da budu dio svake vlasti u Crnoj Gori, bez obzira ko činio vlast, i da li se radi o državnom ili o lokalnom nivou.

„Ja mislim da je to potrebno Crnoj Gori, jačanju građanske države, građenju mostova saradnje i uspostavljanju prijeko potrebnog pomirenja u Crnoj Gori“, naveo je Bečić.

Na pitanje da li će biti udržani prilikom glasanja o smjeni ministra pravde Vladimira Leposavića, on je rekao da su Demokrate, kao partija, apsolutno saglasni, sa razlozima koji su navedeni za njegovo razrješenje.

„Nemamo namjeru da ga branimo, znate kakav je naš vrednosni sud prema onome što je predmet spora, suprotan od onoga što je iznio ministar Leposavić. Sa druge strane, iako nemamo namjeru da ga branimo, nećemo ga smjenjivati zajedno sa Demokratskom partijom socijalista“, istakao je Bečić.

On je rekao da u politici postoje određena politička pitanja koja treba da budu predmet dogovora parlamentarne većine, kao što su izbor Vlade, izbor njenih članova i njihovo razrješenje.

„Zato što, možda bi neko dočekao drugačiji stav Demokratske Crne Gore, pa bi mu možda taj drugačiji stav značio otvaranje pandorine kutije, na način, kada ste vi mogli da smijenite jednog ministra sa DPS-om, zašto mi onda ne možemo da smijenimo nekog drugog, ili možda cjelokupnu Vladu sa DPS-om“, pojasnio je Bečić.

On je rekao da će u narednim danima i u toku rasprave „jasno napraviti jasnu razliku između onoga što je naš vrednosni sud prema predmetu spora i razlogu za razrješenje“.

„Ali, sa druge strane, i prema onome što je čuvanje nekih principa koji moraju da postoje unutar parlamentarne većine, da ne bi otvorili pandorine kutije“, dodao je Bećić.

Najčitanije