fbpx
NaslovnicaCrna GoraBarović novi predsjednik

Barović novi predsjednik

Podgorica, (MINA) – Veselin Barović novi je predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore, odlučeno je na izbornoj Skupštini te asocijacije u Podgorici.

Barović je bio jedini kandidat, a dobio je jednoglasnu podršku delegata.

Barović je na toj funkciji naslijedio Mila Đukanovića, koji prema novom Zakonu o sportu zbog političke funkcije više ne može da obavlja funkciju predsjednika sportske organizacije.

Biće to povratak Barovića na čelnoj funkciji saveza, na kojoj je bio od 2000. do 2010. godine.

Od 1991. do 1997. obavljao je dužnost predsjednika Košarkaškog saveza Jugoslavije.

Barović je, nakon imenovanja, pohvalio rezultate na reprezentativnom i klupskom nivou tokom mandata prethodnog Predsjedništva.

“Ostavili su nam lagodnu finansijsku situaciju, pa je na nama da održimo to stanje i odbranimo dobre rezultate, a ako se ukaže prilika i da ih poboljšamo. Potencirao bih to da će polovinom godine biti završena izgradanja dvorane KSCG uz pomoć kompanije Bemax. U pitanju je hala kapaciteta 2300 mjesta koja je urađena po svim standardima i sigurno će unaprijediti uslove za sve naše reprezentacije”, rekao je Barović.

Jednoglasnu podršku dobio je i Upravni odbor, u koji su, na predlog Barovića, ušli Dragan Bokan, Đorđije Goranović, Danilo Mitrović, Zoran Piperović, Željka Ratković, Dragan Tomić, Zoran Vujičić, Aleksandar Mijajlović, Đorđije Pavićević, Vojislav Smolović, Esad Zaimović i Suad Šehović.

Predsjednik Skupštine KSCG-a je Rafet Husović, a delegati su jednoglasno podržali i kandidata za mjesto zamjenika predsjednika – Radoslava Jovanovića.

Na Izbornoj i Redovnoj skupštini izglasan je i novi Statut KSCG-a koji je u skladu sa Zakonom o sportu, a pored toga usvojeni su još Registracioni pravilnik, disciplinski pravilnik, pravilnik o arbirtraži.

Usvojen je finansijski izvještaj za 2018. kao i program rada i finansijski plan za 2019. godinu.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...