NaslovnicaCrna GoraAmfilohijevo zdravstveno stanje svakim danom sve bolje

Amfilohijevo zdravstveno stanje svakim danom sve bolje

Podgorica, (MINA) – Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i dalje se nalazi na bolničkom liječenju u Kliničkom centru Crne Gore, gdje se oporavlja od upale pluća izazvane koronavirusom, kazali su iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), navodeći da njegov oporavak teče planiranom dinamikom.

Kako su naveli iz MCP, svi nalazi su u poboljšanju, pa je u procesu postepeno smanjivanje nivoa kiseonika, čije se definitivno skidanje očekuje u narednim danima.

“Jedno od najčešćih pitanja koje se postavlja nakon saznanja da je Mitropolit negativan na koronavirus je kada se očekuje njegov izlazak iz bolnice. Ljekari ističu da je u ovom momentu to nezahvalno prognozirati i da je za njih mnogo važnije da se trend oporavka nastavi u dobrom pravcu i postepeno, kao i do sada”, kaže se u saopštenju.

Iz MCP su kazali da je Amfilohije dobrog opšteg stanja i da je vidan svakodnevni napredak i u tom pogledu.

“Priroda bolesti i godine pacijenta i dalje su faktori koji nas opominju na oprez i strpljenje, kao i na sagledavanje i praćenje situacije sa pacijentima iz dana u dan”, navodi se u saopštenju.

Iz MCP su rekli da je dosadašnje iskustvo pokazalo da je uspeh u liječenju veći ukoliko oporavak teče u konstantnom ali blagom i svakodnevnom progresu.

“Upravo takav je oporavak mitropolita Amfilohija”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je Amfilohije pod stalnim ljekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak, a na bolničkom liječenju se nalazi od 6. oktobra.

Najčitanije