fbpx
NaslovnicaCrna GoraAmbasadori EU, Velike Britanije i SAD-a zahvalili svima koji se bore protiv...

Ambasadori EU, Velike Britanije i SAD-a zahvalili svima koji se bore protiv COVID-19

Podgorica, (MINA) – Ambasadori Evropske unije (EU), Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori zahvalili su svim radnicima koji se bore protiv epidemije COVID 19, poručujući da će i dalje podržavati Crnu Goru, u dobrim, ali i teškim vremenima.

Oni su kazali da je koronavirus moguće pobjediti samo zajedničkim djelovanjem.

“Hvala Crnoj Gori što je snažan i pouzdan partner. Nastavićemo da stojimo uz vas, u dobrim, ali i teškim vremenima”, poručili su ambasadori.

Oni su zahvalili svim zdravstvenim radnicima – medicinskim sestrama, ljekarima i pomoćnom osoblju koji rade danju i noću, kako bi zaštitili građane.

Ambasadori EU, SAD-a i Velike Britanije zahvalili su i službama hitne pomoći, policajcima, vatrogascima, vojnicima, zaposlenima u svim javnim ustavovama.

“Onima koji održavaju naše ulice čistim, radnicima u fabrikama i pekarama, zaposlenima u prodavnicama koji pune police namirnicama, nastavnicima i profesorima koji uče našu djecu u vanrednim okolnostima”, naveli su ambasadori.

Zahvalnost su iskazali i farmaceutima koji rade svakodnevno, volonterima koji se brinu o onima koji je potrebno, novinarima koji informišu javnost, Vladi, Ministarstvu zdravlja, Nacionalnom koordinacionom tijelu, Institutu za javno zdravlje.

Ambasadori su zahvalili i Ministarstvu vanjskih poslova i Montenegro Airlines-u, koji su pomogli da se mnogi evropski i američki građani vrate u svoje domovine.

Oni su zahvalnost iskazali i svim građanima, koji uprkos ekonomskim problemima, ostaju kod kuće.

“Hvala što se brinete za naše građane koji žive u Crnoj Gori, što brinete o nama. Osjećamo se sigurno i dobrodošli”, naveli su ambasadori EU, SAD-a i Velike Britanije.

Najčitanije