fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Vlada nije zvanično čestitala Dan RS

Abazović: Vlada nije zvanično čestitala Dan RS

Podgorica, (MINA) – Vlada Crne Gore nije zvanično čestitala Dan Republike Srpske (RS), niti je trebalo to da učini, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, dodajući da se u tom slučaju bespotrebno dižu tenzije.

Abazović je za Al Džazira Balkan rekao da poštuje institucije Bosne i Hercegovine (BiH).

“Da budem vrlo eksplicitan, mislim da Vlada Crne Gore nije trebalo da čestita, i ona nije zvanično čestitala Dan RS. Za nas postoji Dan Republike BiH, poštujući sve ono što su međunarodna načela i uobičajena praksa dobrosusjedskih odnosa, ali generalno i međunarodne politike”, rekao je Abazović.

On je kazao da se u tom slučaju bespotrebno dižu tenzije i da ne razumije potrebu da se stalno stvaraju neprijateljstva, umjesto da politika regiona bude pomiriteljska.

„Moramo da shvatimo da živimo u zemljama koje su imale vrlo tragičnu prošlost, i to u bliskoj istoriji, i da ne možemo sve naše frustracije koje postoje tek tako eliminisati. Ali ono što možemo da uradimo jeste da ponekad, ako je potrebno, i progledamo kroz prste”, kazao je Abazović.

Predsjednica RS Željka Cvijanović ranije je kazala da je zahvalna crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću koji je, kako je navela, pozvao i čestitao joj „sve naše praznike“.

Iz kabineta premijera je, nakon brojnih reakcija iz Crne Gore i BiH, saopšteno da Krivokapić nije zvanično čestitao praznik Cvijanović, nego da se radilo o privatnom razgovoru.

Najčitanije

HE Piva danas obilježava 48 godina rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Hidroelektrana (HE) Piva 48. godišnjicu postojanja i uspješnog rada dočekuje u...