fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Postigut dogovor oko tužilačkih zakona

Abazović: Postigut dogovor oko tužilačkih zakona

Podgorica, (MINA) – Partije parlamentarne većine postigle su dogovor oko tužilačkih zakona, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i dodao da očekuje da će se zakoni uskoro naći u Skupštini.

Abazović je, nakon večerašnjeg sastanka sa predstavnicima parlamentarne većine, rekao da smatra da su našli rješenje u skladu sa Venecijanskom komisijom (VK), ali da ostaju otvoreni za sve sugestije i komentare.

“U narednim danima ćemo tekst zakona dostaviti Skupštini. Svi smo se na sastanku složili da ove stvari ne treba odlagati, da se možda izgubilo više vremena nego što je trebalo”, rekao je Abazović na konferenciji za novinare, prenosi portal Vijesti.

On smatra da nacionalna bezbjednost nije ugrožena.

“Predsjednik države i Demokratska partija socijalista (DPS) rade direktno protiv države. Pozivam parlamentarnu većinu da ne nasijeda na to. Biće još procesuiranja i ako bude pokušaja incidenata država će da reaguje promptno”, poručio je Abazović.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je da je taj politički savez prihvatio predlog Evropske komisije (EK) i Abazovića kako bi razbili monopol zasnovan na nepotizmu i korumpiranosti pojedinih tužilaca.

“Tapkamo u mjestu kada su u pitanju poglavlja 23 i 24″, istakao je Knežević.

On je, komentarišući tvrdnju premijera Zdravka Krivokapića da savjetnik predsjednika, Veselin Veljović da stoji iza komitskih okupljanja, rekao je da premijer treba da podnese prijavu.

“Ako on to ne uradi onda mora glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić”, rekao je Knežević.

Najčitanije