fbpx
NaslovnicaCrna GoraDobri kapaciteti Opšte bolnice u Baru

Dobri kapaciteti Opšte bolnice u Baru

Podgorica, (MINA) – Opšta bolnica u Baru, koja je određena kao regionalni centar za jug države u slučaju pojave oboljelih od koronavirusa, ima dobre kapacitete da odgovori na sve potrebe u slučaju obolijevanja od novog virusa, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz tog resora kazali su da je menadžment te bolnice podijelio hitno prijemno odeljenje na prijemno za pacijente sa respiratornim infekcijama i prijemno za sve druge pacijente.

Kako su naveli, ministar zdravlja Kenan Hrapović obišao je opštu bolnicu u Baru i uvjerio se u kapacitete te zdravstvene ustanove da odgovori na potrebe u slučaju pojave oboljelih od koronavirusa.

On je pohvalio dosadašnji rad menadžmenta te bolnice i poručio da u narednom periodu svi moraju posvećeno da rade u suočavanju sa tim izazovom.

Bolnica u Baru, kako su kazali iz Ministarstva, napravila je Akcioni plan prijema i liječenja pacijenata oboljelih od koronavirusa sa preciznim nalozima za svaku proceduru i postupanje svakog zaposlenog.

Kako je saopšteno, u toj situaciji infektivno odjeljenje imalo bi 100 kreveta, od toga 12 intenzivne njege sa šest respiratora, (još pet je u postupku nabavke) i dva aparata za hemodijalizu.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije