fbpx
NaslovnicaCovid19U Crnoj Gori 87 novih slučajeva, preminule dvije osobe

U Crnoj Gori 87 novih slučajeva, preminule dvije osobe

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je u protekla 24 sata registrovano 87 novih slučajeva obolijevanja od COVID 19, a preminule su još dvije osobe, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su naveli da su u protekla 24 sata analizirali 709 uzoraka na novi koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 41, Berana 12, Nikšića devet, Bijelog polja sedam, Pljevalja šest, Rožaja i Budve po tri, Cetinja dva i iz Bara, Herceg Novog, Plava i Ulcinja po jedan.

Kako su kazali iz IJZ, među pozitivnima su bili i rezultati dvije osobe koje su preminule tokom jučerašnjeg dana, iz Plava i Rožaja, a prijavljena su i dva smrtna ishoda kod pacijenata koji su od ranije bili pozitivni a liječeni su u Kliničkom centru Crne Gore i Opštoj bolnici Berane.

„Preminule osobe bile su iz Podgorice i Rožaja. Analiza za još jedan slučaj sumnjive smrti zbog COVID19 koja je prijavljena danas je u radu“, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna COVID19 je 14, a jedana slučaj se laboratorijski obrađuje.

Šest umrlih je iz opštine Rožaje, a po jedan iz Podgorice, Berana, Bijelog Polja, Bara, Plava, Ulcinja, Gusinja i Petnjice.

„Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 840, sa 14 potvrđenih smrtnih ishoda i trenutno deset oporavljenih. Samim tim, broj trenutno aktivnih slučajeva je 816“, kazali su iz IJZ.

U Podgorici je aktivno 308 slučajeva koronavirusa, u Rožajama 151, Bijelom Polju 68, Beranama 63, Budvi 35, Pljevljima 29 i na Cetinju 28.

U Baru je aktivno 25 slučajeva, u Nikšiću 23, Tivtu 18, Gusinju 17, Petnjici i Ulcinju po 11, Danilovgradu, Kotoru i Herceg Novom po devet, i u Andrijevici i Tuzima po jedan.

Najčitanije