Naslovnica Covid19 Analizirano 426 uzoraka, 64 novooboljela

Analizirano 426 uzoraka, 64 novooboljela

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su u protekla 24 sata registrovana 64 nova slučaja koronavirusa, a potvrđeno je da je pacijentkinja, čija je smrt ranije prijavljena, preminula od posljedica covid19, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su naveli da su u protekla 24 sata analizirali 426 uzoraka na novi koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 46, Cetinja šest, Kotora četiri, Berana, Bara i Bijelog Polja po dva, i Nikšića i Budve po jedan.

“Tokom dana laboratorijski je potvrđena još jedna smrt kod pacijentkinje iz Bijelog Polja a čija je smrt ranije prijavljena”, kazali su iz Instituta.

Prema njihovim riječima, kod dva smrtna slučaja kod kojih se sumnjalo da je uzrok smrti povezan sa novim koronavirusom rezultat je bio negativan.

Kako su naveli, ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna mjeseca od COVID19 je 16.

Iz IJZ su kazali da je oporavak potvrđen kod još 18 slučajeva, čime je ukupan broj oporavljenih porastao na 33.

“Analize uzoraka poslatih u Njemačku su obrađene a rezultati se trenutno unose u bazu podataka Instituta. Ukupan broj pozitivnih nalaza koji su obrađeni u Njemačkoj je 475”, navodi se u saopštenju.

Iz IJZ su kazali da je, uzimajući u obzir preminule i oporavljene, broj aktivno oboljelih COVID19 slučajeva u Crnoj Gori trenutno 1.453.

“Većina novooboljelih su kontakti prethodno registrovanih slučajeva”, dodaje se u saopštenju.

U Podgorici su aktivna 553 slučaja koronavirusa, u Rožajama 221, Bijelom Polju 151, Beranama 79, Budvi 64, Nikšiću 61, Pljevljima 56.

Na Cetinju je aktivno 55 slučajeva, u Baru 53, Kotoru 52, Tivtu 29, Herceg Novom 21, Ulcinju 18, Gusinju 17.

U Petnjici je aktivno 11 slučajeva, Danilovgradu devet, a u Andrijevici, Tuzima i Žabljaku po jedan.

Iz IJZ su kazali da je navedeni broj po opštinama podložan promjeni kako se budu prikupljali epidemiološki podaci određeni pacijenti mogu biti reklasifikovani spram opštine prebivališta a ne prema uputnoj zdravstvenoj ustanovi.

„Ukupan broj sprovedenih PCR testova u Crnoj Gori, računajući i analize sprovedene u Njemačkoj je 27.367“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije

Cijene nafte iznad 45 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte prekoračile su u utorak na međunarodnim tržištima vrijednost...