fbpx
NaslovnicaCovid19Pregledi pacijenata sa simptomima COVID19 u domovima zdravlja

Pregledi pacijenata sa simptomima COVID19 u domovima zdravlja

Podgorica, (MINA) – Krizni medicinski štab pozvao je građane da se, u cilju rasterećivanja opštih bolnica i Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), u svim slučajevima sumnje na infekciju koronavirusom javljaju na preglede u domove zdravlja.

Na sastanku Kriznog medicinskog štaba konstatovano je da su svi domovi zdravlja opremljeni kadrovski i tehnički, i da u punom kapacitetu obavljaju preglede pacijenata sa simptomima infekcije koronavirusom.

“To potvrđuje i činjenica da je u domovima zdravlja širom države pregledano više od 2,5 hiljada pacijenata”, navodi se u saopštenju Vlade.

COVID timovi, kako se dodaje, u domovima zdravlja donose nakon svakog pregleda odluku o tome da li se pacijent upućuje u bolnicu ili na kućno liječenje.

Šef Kriznog medicinskog štaba Nermin Abdić i direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić danas su na sastanku sa direktorima domova zdravlja konstatovali visok nivo primarne zdravstvene zaštite i dogovorili još tješnju saradnju domova zdravlja sa bolnicama i KCCG kako ne bi dolazilo do preklapanja pregleda.

Posebno je istaknut kvalitetan i posvećen rad pedijatara što je rezultiralo, između ostalog, i niskim nivoom infekcije među djecom.

Navodi se da su radi rasterećivanja domova zdravlja suspendovani konsultativni specijalistički pregledi koji su obavljani u ustanovama primarne zdravstvene zaštite.

Najčitanije