fbpx
NaslovnicaCovid19Otvara se kovid stanica u Donjoj Gorici

Otvara se kovid stanica u Donjoj Gorici

Podgorica, (MINA) – Kovid stanica za odrasle u zdravstvenom objektu Donja Gorica danas će, u 14 sati, početi sa radom, saopšteno je iz Doma zdravlja Podgorica (DZPG).

Iz te zdravstvene ustanove kazali su da će sva terapija kovid pacijenata, propisana u kovid centru na Starom Aerodromu i kovid stanici u Donjoj Gorici, biti aplicirana u Muzičkom centru.

Kako su naveli iz DZPG, kovid stanica u Donjoj Gorici radiće svakim danom od sedam do 21 sat, a u njoj će biti angažovana četiri ljekara u dvije smjene za ambulante preglede i srazmjeran broj tehničara i laboratorisjkih tehničara.

Oni su rekli da će u toj kovid stanici građani moći da se testiraju na koronavirus i daju krv za laboratorijsku dijagnistiku.

“Menadžment DZPG se odlučio na takav potez zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Glavnom gradu, velikog porasta broja novozaraženih i potrebe naših sugrađana za zdravstvenom njegom”, kaže se u saopštenju.

Iz DZPG apelovali su na građane da poštuju propisane mjere, suzdrže se od javnih okupljanja i budu partneri “kako bismo se zajednički izborili sa kovid pandemijom i novim izazovom koji se nalazi pred nama”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije