fbpx
NaslovnicaCovid19Nacionalni parkovi Crne Gore privremeno zatvoreni za posjetioce

Nacionalni parkovi Crne Gore privremeno zatvoreni za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalni parkovi u Crnoj Gori, njih pet, biće privremeno zatvoreni zbog aktuelne situacije u vezi sa koronavirusom.

Iz preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) su, u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, privremeno zatvorili ulaz za sve posjetioce, što je u skladu sa novim setom privremenih mjera Vlade i preporukama državnoj upravi, privredi i medijima.

“Novim setom privremenih mjera Ministarstvo zdravlja je preporučilo maksimalno uzdržavanje od korišćenja javnih površina, pa su NPCG odlučili da postupe u skladu sa tom preporukom i privremeno zatvore sve svoje ulazno-kontrolne punktove za sve posjetioce”, navodi se u saopštenju.

Uprava NPCG u Podgorici i uprave svih nacionalnioh parkova Crne Gore pojedinačno uvode posebna dežurstva zaposlenih u cilju realizacije prioritetnih aktivnosti.

Službe zaštite će redovno obavljati svoje aktivnosti u cilju kontrole i zaštite prostora.

Iz NPCG su pozvali sve građane, posjetioce i privredne subjekte da se strogo pridržavaju privremenih mjera.

Za sve dodatne informacije svi korisnici prostora nacionalnih parkova mogu dobiti informacije na kontakte na sajtu www.nparkovi.me.

Omogućen je i Call centar i dežurni broj telefona 067000825 za prijavu svih nezakonitih aktivnosti na područjima pet nacionalnih parkova.

Najčitanije