fbpx
NaslovnicaArhivaOrganizovali promociju crnogorske gastronomske ponude

Organizovali promociju crnogorske gastronomske ponude

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) je u saradnji sa Akademijom piva organizovala promociju crnogorskih proizvoda karakterističnih za ovo podneblje.

Pored kraft piva, prisutni su imali priliku da degustiraju proizvode farme mangulica Salaš Taraš, kao i sireve kompanije Carinvest.

PR menadžerka NTO, Nina Vukčević, kazala je da je gastronomska ponuda Crne Gore veoma jedinstvena, pa samim tim predstavlja važan segment ukupne turističke ponude koji spaja ekološki zdravu hranu, tradiciju starih receptura, ali i kulinarsko umjeće i znanje.

“Trudimo se da kroz našu aktuelnu kampanju Dobro. Bolje. Domaće. upoznamo naše goste sa crnogorskom kulturom i običajima, a upravo u gastronomskoj ponudi Crne Gore nalazi se naša posebnost koju, na naše zadovoljstvo, turisti sve više prepoznaju”, rekla je Vukčević za Infobiro.

Ona je navela da takvi događaji i kampanja predstavljaju odraz posvećenosti da se stvori prostor u ugostiteljskom i hotelijerskom sektoru za domaće domaće proizvode i tradicionalnu kuhinju, čime se podiže nivo kvaliteta i konkurentnosti ponude na turističkom tržištu.

Na crnogorskom tržištu je primjetan porast potražnje za kraft pivima, a upravo se domaćin događaja, Akademija piva, bavi njihovim plasmanom i proizvodnjom.

PR menadžerka Akademije piva, Anja Prelević, kazala je da im je bitan plasman domaćih proizvoda i samim tim su ostvarili saradnju sa NTO, koja u okviru projekta Domaći ukusi i kampanje Dobro. Bolje. Domaće, promoviše domaće proizvode i implementira ih u turističku ponudu.

“Izuzetno mi je drago i počastvovana sam što možemo da ugostimo ovako važan i bitan događaj, prije svega za crnogorsku javnost ali i crnogorsku privredu. Akademija piva je eco-friendly pivara koja je kroz svoje djelovanje podržava domaće proizvođače, samim tim i plasira njihove proizvode”, precizirala je Prelević.

Dobro. Bolje. Domaće. je kampanja u okviru projekta Domaći ukusi koji je pokrenula Vlada u saradnji sa NTO i Privrednom komorom (PKCG), odnosno privrednicima iz turističkog sektora.

Projekat Domaći ukusi pokrenut je kao druga faza programa Kupujmo domaće, a realizuju ga Ministarstvo održivog razvoja i turizma, NTO, Investiciono-razvojni fond (IRF) i PKCG.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...