fbpx
NaslovnicaArhivaMarija Vuković i Danijel Furtula najbolji

Marija Vuković i Danijel Furtula najbolji

Podgorica, (MINA) – Članovi Atletskog kluba Podgorica, Danijel Furtula i Marija Vuković, najbolji su atletičari Crne Gore u 2021. godini, u tradicionalnom izboru Atletskog saveza, odlučio je Upravni odbor te asocijacije.

Furtula i Vuković bili su učesnici Olimpijskih igara u Tokiju.

Vuković se plasirala u finale Olimpijskih igara i osvojila deveto mjesto u skoku u vis, što je najveći uspjeh u istoriji crnogorske atletike do sada.

Furtula je osvojio je 24. mjesto na Olimpijskim igrama u bacanju diska.

Vuković na tablicama Svjetske atletske federacije na kraju 2021. godine nalazi se na devetom, dok je na tang listi Evropske atletske federacije na četvrtom mjestu.

Furtula je 29. na svjetskoj, a 15. na tablici Evropske atletske federacije.

Najbolji junior u 2021. godini je Ognjen Vojvodić iz Mornara, dok su za najbolje juniorke proglašene Andrea Matković (Mornar) i Irena Bošković (Tara).

Za najbolje mlađe juniore proglašeni su Ognjen Marsenić (Lim), Milica Pejović (2004, Podgorica), Maša Bubanja (2005, Lim) i Vesna Kljajević (Tara).

Najbolji pioniri su Milivoje Pajović (2006, Orion) i Anabela Mujović (Sanja).

Za najbolje veterane proglašeni su Dragoljub Koprivica (Mornar) i Vesna Pavliućević (Podgorički marathon).

Specijalnim priznanjem za ostvarene rezultate u 2021. godini biće nagrađeni Tomaš Đurović, Dragan i Darko Pešić, dok će posebna priznanja dobiti Risto Drobnjak, Amir Papazi i Ljiljana Matović.

Atletski savez će specijalno priznanje dodijliti selkektoru Osmanu Eroviću, za izuzetna dostignuća atletičara na međunariodnoj sceni.

Upravni odbor je konstatovao da su na međunarodnim takmičenjima u 2021. godini crnogorski atletičari osvojili šest medalja od čega četiri zlatne i po jednu srebrnu i bronbzanu.

Vuković je bila zlatna na prvenstvima Balkana u dvorani i na otvorenom i Malih zemalja Evrope, dok je Furtla osvojio zlatno odličje na seniorskom prvenstvu Balkana.

Đurović je bio srebrni u kugli na Ighrama malih zemalja Evrope, a Dragan Pešić bronzani u desetoboiju na Balkanskom prvenstvui.

U 2021.godini crnogorski atletičari postavili su 42 rekorda Crne Gore – 20 u muškoj i 22 u ženskoj konkurenciji, a ispunili su sedam normi za međunarodna takmičenja.

“Na svim takmičenjima u 2021.godini, zalaganje, red i disciplina svih učesnika iz ASCG bila je na visokom nivou, bez ijedne primjedbe”, saopšteno je iz Atletskog saveza.

Svečanost proglašenja najboljih biće održano 25. decembra (12 sati) u Sportsko kulturnom centru Univerziteta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...