fbpx
NaslovnicaArhivaKatnić otkazao obezbjeđenje

Katnić otkazao obezbjeđenje

Podgorica, (MINA) – Glavni specijalni tužilac (GST) Milivoje Katnić obavijestio je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da pripadnici obezbjeđenja GST-a više ne obavljaju tu funkciju zbog, kako je saopštio, zloupotrebe dužnosti određenih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Sektora policije posebne namjene.

Katnić je poručio da će ubuduće za svoju bezbjednost odgovornim smatrati Sekulovića.

On je kazao da su 14. septembra iz Sektora policije posebne namjene šefu njegovog obezbjeđenja Mileti Drobnjaku postavljena pitanja na koja treba da odgovori, a vezana su za Katnićev službeni boravak na Cetinju 5. septembra.

Prema riječima Katnića, Drobnjaka su pitali kada su 4. septembra pošli na Cetinje, kojim putem, kako su prošli barikade na ulaz u Cetinje, odnosno ko im je omogućio prolaz, i da li je on ili neko od službenika imao komunikaciju sa nekim od učesnika protesta.

Katnić je u dopisu Sekuloviću istakao da je Drobnjak obavijestio nadležne starješine iz obezbjeđenja ličnosti o vremenu i pravcu kretanja i o drugim detaljima važnim za njegovu bezbjednost kao štićene ličnosti.

“Dakle, izuzev trećeg i četvrtog pitanja, ostala su maskirna da bi prikrili cilj, a to je da se utvrdi ko je omogućio glavni specijalni tužilac (GST), da prođe barikade, je li i sa kim je od učesnika na tim barikadama komunicirao”, naveo je Katnić.

On smatra da je dalji, ali važan cilj, bio da se proba “karakter” Drobnjaka.

“Da se vidi da li je spreman da o sadržini pitanja obavijesti GST-a, ili je spreman da sarađuje sa pretpostavljenim na obavještavanju istih o svemu onome što bi bilo važno u postupcima GST-a u budućnosti”, kazao je Katnić.

Kako je naveo, da bi mu Drobnjaku omekšali “karakter”, jasno su mu učinili do znanja da bi, a zbog činjenice da je ugrozio bezbjednost štićene ličnosti, mogao odgovarati disciplinski „i to je bio treći cilj ovog krajnje nemoralnog čina“.

“Jer, ako slučajno šef obezbjeđenja GST-a ne bude sarađivao, onda će disciplinski odgovarati za ugrožavanje njegove bezbjednosti, a na njegovo mjesto svakako bi bio postavljen “podoban” novi šef obezbjeđenja”, smatra Katnić.

On je istakao da su slubenici Sektora policije posebne namjene, koji su radili obezbjeđenje GST-a, to besprekorno obavljali šest godina, i da nikada nijedan pojedinačno, ili više njih, ili svi skupa nijesu doveli u pitanje njegovu bezbjednost.

“Za razliku od njih, Vi, Vlada i poslanici Skupštine ste svojim postupcima, neko svjesno, a neko nesvjesno, a prije svega stavljanjem u proceduru zakona kojim bi se ukinulo Specijalno državno tužilaštvo, doveli bezbjednost GSTi svih specijalnih tužilaca do ivice ponora”, rekao je Katnić.

On je zatražio da Sekulović bezuslovno ispita ovaj slučaj i počinioce u skladu sa zakonom procesuira, i da ga o tome bez odlaganja obavijesti, najavljujući da će “u vezi iznijetog obavijestiti domaću i međunarodnu javnost”.

“Ubuduće, a zbog ovog čina, lično Vas smatram odgovornim za moju bezbjednost”, poručio je Katnić u obraćanju Sekuloviću.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...