fbpx
NaslovnicaArhivaKašćelan: Cetinjani pokazali kako se brane osnovne civilizacijske vrijednosti

Kašćelan: Cetinjani pokazali kako se brane osnovne civilizacijske vrijednosti

Podgorica (MINA) – Cetinjani su pokazali kako se voli svoja zemlja i kako se brane osnovne civilizacijske vrijednosti 21. vijeka, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan.

On je za Televiziju Crne Gore kazao da će “stvari funkcionisati kao i do sada” u odnosu prema Cetinjskom manastiru, jer je taj vjerski objekat u vlasništvu Prijestonice.

Kašćelan je, kako prenosi portal RTCG, poručio da “Cetinje prašta, ali ne zaboravlja”, dodajući da u građanima Prijestonice “vidi potencijal koji može nadjačati sve pokušaje narušavanja građanskog koncepta države”.

“Ljudi su, samo ću reći, tužni. Dosta je tuge i prazan je grad bio tokom popodnevnih sati juče, ali vratiće se sve u normalu”, smatra Kašćelan.

On je podsjetio na više desetina povrijeđenih građana i policijaca tokom protesta zbog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

“Uvjeren sam da su se jučerašnje scene mogle izbjeći da je bilo sluha i volje, ali vidjeli smo kako je sve izgledalo i kako je završilo”, poručio je Kašćelan.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...