fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković danas odgovara na pitanja poslaničkih klubova

Marković danas odgovara na pitanja poslaničkih klubova


Podgorica, (MINA) – Crnogorski premijer Duško Marković odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Predstavnik Demokratske partije socijalista Branimir Gvozdenović pitaće Markovića koje će aktivnosti Vlada predložiti ili sprovesti „kako bi se obezbijedio kontinuitet dobrih rezultata u turizmu.

“Šta će konkretno podrazumijevati treći paket mjera koji Vlada najavljuje i mogu li se privrednici koji posluju u sektoru turizma i pratećim djelatnostima, nadati podršci koja će im pomoći nastavak otežanog poslovanja u novonastaloj situaciji”, pitaće Gvozdenović.

Poslanik Demokratskog fronta Budimir Aleksić pitaće Markovića “da li Vlada intenzivno radi na unijaćenju Crnogoraca, što je u funkciji promjene identiteta pravoslavnog stanovništva na prostoru današnje Crne Gore“.

U ime posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović pitaće Markovića kako Vlada gleda na enormnu neusaglašenost detaljnih urbanističkih planova „Budva centar-izmjene i dopune“ i „Bečići“ sa planskim dokumentima višeg reda, čime se krši zakon i da li u funkciji sprečavanja ovog organizovanog kriminala, planira da proglasi zabranu gradnje na tom području.

Raško Konjević iz Socijaldemokratske partije pitaće Markovića zašto su Vlada i vladajuća većina odbili zakonske prijedloge te stranke u vezi sa smanjenjem stope PDV-a za turističku i ugostiteljsku djelatnost, leks specijalis o neobračunavanju kamata tokom moratorijuma, i zakon o obezbjeđivanju garantnih šema za finansiranje ugrožnih privrednih subjekata i djelatnosti tokom kovid krize.

“Da li je Vlada razmatrala finansijske rezultate uključivanja privatnih zdravstvenih ustanova u sistem javnog zdravstva i kako objašnjavate činjenicu da je jedna privatna bolnica, prema zvaničnim podacima, Fondu za zdravstveno osiguranje u jednoj godini za liječenje 4.318 pacijenata fakturisala vrijednost od šest miliona EUR”, pitaće Konjević.

Ervin Ibrahimović iz Bošnjačke stranke pitaće Markovića da li je Vlada uradila procjenu kakve će posljedice izazvati kriza zbog pandemije korona virusa po ekonomsku stabilnost do kraja fiskalne godine, kako bi omogućila održivost javnih finansija i shodno tome nastavak redovnih isplata zarada, penzija i socijalnih davanja.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša pitaće Markovića u kojoj je fazi realizacija projekta, odnosno model rješavanja stambenog pitanja mladih koji je najavljem krajem prošle godine.

Najčitanije