fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilanović: Hrvatska se ne petlja u unutrašnje poslove drugih država

Milanović: Hrvatska se ne petlja u unutrašnje poslove drugih država

Podgorica, (MINA) – Hrvatska se ne miješa u unutrašnje poslove drugih država, poručio je hrvatski predsjednik Zoran Milanović, jer je, kako je kazao, poznato šta je takav odnos izazivao u prošlosti.

On je, u emisiji “Teleskopija” na Televiziji Crne Gore, rekao da posmatraju stvari, ali da to ne znači da “čiste topove na topovnjačama”.

Milanović je ocjenio da su odnosi u regionu svakakvi, ali da se ne mogu svi staviti u zajednički nazivnik.

On je dodao da je Crna Gora napredovala i više nego što je na primjer u Jugoslaviji i da je to posljedica samostalnosti, ostalo su  unutrašnje stvari, u koje, kako je kazao, neće da se miješa.

“Hrvatska se ne petlja u unutrašnje poslove drugih država, znamo šta je takav odnos izazivao u prošlosti i na to smo alergični”, poručio je Milanović, prensi portal RTCG.

On je naveo da je siguran da će pitanje granica sa Crnom Gorom doći na dnevni red, bez pritisaka i na jedan civilizovani način.

Milović je rekao da je Crna Gora jedna relativno kompaktna politika, ali tu je i vrlo jaka i glasna opozicija, na tom projektu na kojem vlast u Crnoj Gori radi već godinama.

“Tu mislim i na projekat Crne Gore, očigledno da neki ljudi misle da Crna Gora ne treba biti samostalna država”, kazao je Milanović.

Prema njegovim riječima, Hrvatska je tamo gdje pripada i snalazi se korektno – NATO i EU.

Milović je kazao da Srbija ima svoje probleme i da se možda malo više bave Crnom Gorom.

“Srbija se možda malo više bavi Crnom Goro. Možda bi Crnu Goru trebalo ostaviti na miru, da se koliko i kako misli bavi sobom”, rekao je Milanović,

On je dodao da je u Hrvatskoj, kao političar u posljednjih 15 godina, imao veliku podršku među pripadnicima zajednica Srba.

Govoreći o odnosi Crne Gore i Hrvatske, Milanović je naveo da oni “nijesu dobri od juče, jer se na tome se radilo godinama”.

Najčitanije

Jakšići četvrtoplasirani u Austriji

Podgorica, (MINA) - Crnogorski automobilista Vasilije Jakšić kao četvrtoplasirani završio je premijernu trku nove...