fbpx
NaslovnicaCrna GoraUprava policije neće učestvovati u svjesnom kršenju mjera

Uprava policije neće učestvovati u svjesnom kršenju mjera


Podgorica, (MINA) – Uprava policije neće učestvovati u svjesnom kršenju mjera Ministarstva zdravlja koje su na snazi i kojima je u cilju sprječavanja širenja koronavirusa propisano da najviše 200 osoba može prisustvovati okupljanjima.

Iz Uprave policije kazali su da Mitropolija crnogorsko primorska (MCP) “neodgovornim ponašanjem svjesno ugrožava zdravlje građana, budući da su zanemarili činjenicu da je u Crnoj Gori prisutan korona virus i da je trenutno registrovano 38 oboljelih od ove zarazne bolesti.

Iz MCP su ranije danas kazali da je Uprava policije u nedjelju radikalno prekršila obavezujuće zakonske propise jer nije obezbjeđivala saobraćaj za vrijeme litija po blagovremeno dostavljenim putanjama.

“Uprava policije neće učestvovati u kršenju mjera a MCP kao organizator preuzima rizik i odgovornost za sve moguće posljedice”, poručili su iz Uprave policije.

Oni su rekli da vjerski skupovi na kojima je prisutan broj građana preko broja koji preporučuju nadležne institucije u borbi protiv koronavirusa, predstavljaju veliki rizik po zdravlje građana.

Kako su kazali, MCP ugrožava i bezbjednost saobraćaja i učesnika u saobraćaju.

Iz Uprave policije su naveli da su organizatori jasno obavješteni da policija neće obezbjeđivati okupljanja kojima se krše mjere i da nemaju osnov da optužuju Upravu policije za ugrožavanje djece.

“Potpisnicima prijava javnih okupljanja je predočeno da su, ukoliko na okupljanjima bude prisutan veći broj građana od dozvoljenog, u obavezi da prekinu javno okupljanje i pozovu građane da se mirno raziđu”, naveli su iz Uprave policije.

Oni su poručili da će sve odgovorne osobe biti shodno zakonu krivično i prekršajno procesuirane.

“Uprava policije neće učestvovati u kršenju mjera a MCP kao organizator preuzima rizik i odgovornost za sve moguće posljedice”, poručili su iz Mitropolije.

Najčitanije