fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObavljena revizija indeksa

Obavljena revizija indeksa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Montenegroberza je obavila redovnu reviziju berzanskih indeksa MNSE10 i MONEX, u čiju su strukturu uvrštene dvije odnosno četiri nove kompanije.

U sastavu MNSE10, vodećeg indeksa Montenegroberze, koji precizno mjeri kretanje cijena najreprezentativnijih akcija na berzanskom i slobodnom tržištu, uvrštene su kompanije Sveti Stefan hoteli Budva i Primorje Hotels & Restaurants Tivat.

U sastav indeksa se više ne nalaze Zetatrans i Port of Adria.

Sastav MNSE10, pored nove dvije kompanije, čine i Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera, Elektroprivreda (EPCG), Institut “Simo Milošević”, Jugopetrol, Luka Bar, Plantaže, Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) i Crnogorski Telekom.

U MONEX, koji je opšti indeks Montenegroberze, nakon revizije su uvršteni Sveti Stefan hoteli Budva, Centar za odmor, rekraciju i liječenje Igalo, Montecargo i Preduzeće za građevinski nadzor i labaratorijska ispitivanja iz Podgorice.

U sastav indeksa se više ne nalaze Luštica Development, Proleće komerc Pljevlja, Čelebić Invest Podgorica, Društvo za upravljanje investicionim fondom Butterflay finance i Novi prvoborac.

Najčitanije