fbpx
NaslovnicaCrna GoraBrajović: Državne institucije odgovorno obavljaju zadatke

Brajović: Državne institucije odgovorno obavljaju zadatke

Podgorica, (MINA) – Državne institucije u datim okolnostima na odgovoran način obavljaju zadatke iz svoje nadležnosti, što potvrđuje činjenica da su u Crnoj Gori tek sinoć registrovani prvi zaraženi koronavirusom, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On je pozdravio zajedničke napore Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje i Vladinog koordinacionog tijela, kao i brojnih privatnih inicijativa sa ciljem očuvanja javnog zdravlja.

Kako je naveo, Skupština obavlja svoje aktivnosti u skladu sa preporukama i u cilju očuvanja zdravlja svih građana.

„Tim povodom, a u skladu sa razgovorom vođenim na Kolegijumu Skupštine 13. marta, zakazaću sjednicu Kolegijuma za petak radi dogovora o potrebnim aktivnostima i daljem doprinosu održavanju institucionalne stabilnosti“, kazao je Brajović.

On je rekao da je uvjeren da novonastale okolnosti iziskuju zanemarivanje političkih razlika i udruživanje svih kapaciteta izabranih predstavnika građana.

„Zato pozivam sve političke partije zastupljene u parlamentu da umjesto javnih inicijativa predloge iznesu na sjednici Kolegijuma, siguran da smo saglasni da u ovoj situaciji nema potrebe za ubiranjem političkih poena od bilo kog političkog subjekta“, poručio je Brajović.

Najčitanije