fbpx
NaslovnicaCrna GoraZatvoren centar zbog najavljenih okupljanja

Zatvoren centar zbog najavljenih okupljanja

Podgorica, (MINA) – U Podgorici, u strogom centru, biće zatvoreno više ulica, za pješake i vozila zbog mogućih neprijavljenih okupljanja povodom izlasavanja zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjeranje i pravnom položaju vjerskih zajednica, saopštili su iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da će zbog mogućih neprijavljenih okupljanja biti zatvoreni bulevari Svetog Petra Cetinjskog i Stanka Dragojevića, od ulice Jovana Tomaševića do ulice Marka Miljanova, odnosno od Bokeške do Ulice Ivana Crnojevića.

Zabrana se odnosi na Ulicu slobode od hotela Hilton do Trga nezavisnosti, Karađorđevu i Ulicu Kralja Nikole, od Hiltona do Nikića.

Zatvaranjem navedenih ulica i saobraćajnica policija je spriječila neprijavljena okupljanja ispred Skupštine i drugih obavezno štićenih objekata.

„Prema svim pojedincima koju su putem medija pozivali građane na okupljanja protivno Zakonu o javnim okupljanjima i javnim priredbama preduzeće se mjere shodno pozitivnim pravnim propisima u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, nesmetanog funkcionisanja državnih institucija i očuvanja lične, imovinske sigurnosti i bezbjednosti građana Crne Gore“, naveli su iz policije.

Navedene ulice će biti zatvorene danas za saobraćaj svih morornih vozila i kretanje pješaka od seda sati i 30 minuta do procjene rukovodioca obezbjeđenja.

Najčitanije