fbpx
NaslovnicaCrna GoraPojedini direktori nijesu do kraja posvećeni reformama

Pojedini direktori nijesu do kraja posvećeni reformama


Podgorica, (MINA) – Direktori pojedinih zdravstvenih ustanova nijesu do kraja posvećeni politikama Ministarstva zdravlja i reformama čiji je cilj – zadovoljan pacijent, ocijenio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

On je rekao Vijestima da zdravstvene politike i reforme podrazumijevaju punu posvećenost svih zaposlenih, a posebno menadžera, odnosno direktora.

“Različiti su i doprinosi pojedinih menadžera takvim strateškim opredjeljenjima. Odnos koji pojedini direktori pokazuju u tom smislu, ukazuju na to da neki od njih nisu do kraja posvećeni. Uvijek može i više i bolje”, kazao je Hrapović.

Hrapović je rekao da je u toku analiza rezultata rada, koja će uskoro biti završena za sve direktore ponaosob, a koja će pokazati ko je od njih spreman da nastavi da realizuje reforme Ministarstva zdravlja koje zahtijevaju i nove vještine i znanja u upravljanju zdravstvenim ustanovama.

Prije desetak dana Ministarstvo je predstavilo novu platformu elektronskog zakazivanja pregleda u bolnicama i Kliničkom centru, koja treba da omogući obilje dostupnih termina kod ljekara specijalista za narednih godinu.

Novina je da ljekari u opštim bolnicama i Kliničkom centru zakazuju kontrolne preglede, kao i daju upute za sve vrste pretraga iz grane kojom se bave.

Prema reformisanom modelu, izabrani ljekari u domovima zdravlja izdaju upute za konzilijum za magnetnu rezonancu, a specijalisti Centra za radiološku dijagnostiku u Kliničkom centru onda zakazuju pacijente po stepenu hitnosti.

U slučaju da nema termina za specijalistički pregled u najbližoj bolnici u roku od 30 dana, otvara se meni koji omogućuje izabranim doktorima da pacijente uputi u bolnicu u kojoj je moguće pregled obaviti ranije. Uvedene su i interventne, hitne ambulante za neke grupe pacijenata.

Najčitanije

vlada, andrijevica, odbor povjerenika

Odboru povjerenika u Andrijevici prestala funkcija

Podgorica, (MINA) – Vlada Crne Gore usvojila je na telefonskog sjednici u četvrtak Informaciju...