fbpx
NaslovnicaCrna GoraTransparentnost rada temeljni princip

Transparentnost rada temeljni princip

Podgorica, (MINA) – Transparentnost rada pravosudnih institucija temeljni je princip, od čijeg poštovanja zavisi povjerenje javnosti u njihov rad i stabilnost društva, kazala je generalna direktorica Direktorata za organizaciju pravosuđa, krivično zakonodavstvo i nadzor u Ministarstvu pravde Marijana Laković Drašković.

Ona je danas, na konferenciji Otvorena Pravda, koju je organizovao Centar za građansko parvo (CGO), rekla da pravosudne institucije u radu teže uspostavljanju balansa između primjene principa – pravo javnosti da zna i ograničenja tog prava, koje izvire iz zakonskih propisa.

Laković Drašković je istakla da je crnogorsko pravosuđe ostvarilo veliki napredak u dijelu transparentnosti i otvorenosti rada sudstva, državnih tužilaštava i aktivnosti Sudskog i Tužilačkog savjeta.

“Međutim, kako se povjerenje u pravosuđe ne može posmatrati odvojeno od njegove efikasnosti, dostupnosti i integriteta, napredak u tim oblastima biće jedan od strateških ciljeva nove strategije reforma pravosuđa”, navela je ona.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...