fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeKorisnici preuzeli 196,7 miliona kilovat sati

Korisnici preuzeli 196,7 miliona kilovat sati

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Korisnici elektrodistributivnog sistema su u aprilu preuzeli ukupno 196,7 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko četiri odsto više u odnosu na isti period prošle godine i oko 11 odsto manje u odnosu na mart.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) su kazali da je najviše električne energije, ili skoro 37 odsto, distribuirano korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

“U aprilu je očitano ukupno 363,64 hiljade mjernih mjesta, ili 92 odsto od ukupnog broja. Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima, je 99 odsto”, navodi se u saopštenju.

Ekipe Sektora za održavanje su u aprilu intervenisale na terenu 1,68 hiljada puta.

“Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 335,78 hiljada EUR”, precizirali su iz CEDIS-a.

Tokom aprila sprovođene su aktivnosti na realizaciji tri investiciona projekta ukupne vrijednosti oko 330 hiljada EUR, od kojih je značajan dio izdvojen za rekonstrukciju dalekovoda Tomaševo – Mojkovac od deset kilovolti (kV)

“Tehnički pregled je u toku za šest objekata ukupne vrijednosti oko 320 hiljada EUR, od kojih je najviše izdvojeno za trafo-stanicu Pistula 3 u Ulcinju, 73 hiljada EUR”, dodaje se u saopštenju.
Na distributivnu mrežu je tokom aprila priključeno 725 novih korisnika.

Iz CEDIS-a su saopštili da je u aprilu na području Crne Gore ugrađeno 2,74 hiljade novih, elektronskih brojila.

“Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 306 hiljada, čime je pokriveno oko 78 odsto konzuma”, rekli su iz CEDIS-a.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže.

CEDIS distribuira električnu energiju za oko 396 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...