fbpx
NaslovnicaCrna GoraMUP: Marović nije dobio državljanstvo Srbije

MUP: Marović nije dobio državljanstvo Srbije

Beograd, (MINA) – Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) demantovalo je navode da je bivši predsjednik državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović dobio srpsko državljanstvo.

“Zarad istinitog informisanja javnosti saopštavamo da Marović niti je državljanin Srbije, niti je podnio zahtjev za sticanje državljanstva Srbije”, navodi se u saopštenju MUP-a, prenosi Tanjug.

Beogradski advokat Božo Prelević rekao je ranije danas da je Marović državljanin Srbije i da po zakonu te zemlje ne može da bude izručen Crnoj Gori.

Crnogorsko Ministarstvo pravde poslalo je nedavno Srbiji zvaničan zahtjev za izručenjem Marovića koji je pravosnažno osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

“U Crnoj Gori to jako dobro znaju i sve ono što okružuje ovaj slučaj u funkciji je njihovih unutrašnjih političkih prilika”, kazao je Prelević za dnevni list Danas, komentarišući činjenicu da se Marović i dalje nalazi u Beogradu iako je već dvije godine na Interpolovoj potjernici.

Crnogorsko Ministarstvo pravde poslalo je nedavno Srbiji zvaničan zahtjev za izručenjem Marovića koji je pravosnažno osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Prema riječima Prelevića, zahtjev Crne Gore neće ništa promijeniti u ovom slučaju.

“Marović po našem zakonu ne može da bude izručen, jer ima državljanstvo Srbije. Uzgred, niko nije dobio državljanstvo bez koordinacije Beograda i Podgorice i po svoj prilici to je dogovoreno mnogo ranije. Potpuno je jasno da je ideja da cijeli slučaj zastari dok je Marović u Beogradu”, kazao je Prelević.

Najčitanije