fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadnici podržavaju proizvodnju uz obaveznu isplatu zarada

Radnici podržavaju proizvodnju uz obaveznu isplatu zarada

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Bivši radnici Fabrike elektroda Piva (FEP) iz Goranskog kod Plužina podržavaju planirano pokretanje proizvodnje, ali uz obaveznu isplatu njihovih zaostalih 30 zarada, saopštio je Mini-business predstavnik zaposlenih, Veselin Radović.

U FEP-u je stečaj uveden 2015. godine kada je 105 zaposlenih ostalo bez posla sa neisplaćenih 30 zarada, što je, podsjetio je Radović, najveći problem koji su pokušavali prevazići pregovorima, okupljanjima, razgovorima u Ministarstvu ekonomije i uz podršku predsjednika Opštine Plužine, Mijuška Bajagića i novog vlasnika fabrike, Luke Mićkovića iz Nikšića.

Nadležni su tvrdili, kako je naveo Radović, da je te plate jedino bilo moguće naplatiti iz stečajne mase, što nije moglo, s obzirom da se raspolaže sa svega 115 hiljada EUR, a da dugovanja iznose oko 1,1 milion.

„Nadu zaposlenima dao je nedavni sastanak u Ministarstvu ekonomije, koji je uslijedio nakon što smo zahtjev predali Vladi, kada nam je predočeno da je novi vlasnik voljan da pokrene proizvodnju. Biznis plan urađen je prije nekoliko dana po nalogu vlasnika, a koji će da plati Opština Plužine, na osnovu koga je predviđeno da bude uposleno oko 45 radnika“, rekao je Radović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije