fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠaranović: MUP i policija preduzimaju sve mjere kako bi locirali osumnjičenog

Šaranović: MUP i policija preduzimaju sve mjere kako bi locirali osumnjičenog

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije preduzimaju sve potrebne mjere kako bi locirali i uhapsili osumnjičenog za dvostruko ubistvo u Bijelom Polju, rekao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

On je danas posjetio bjelopoljsko selo Sokolac i izrazio najdublje žaljenje zbog tragičnog događaja u Bijelom Polju.

„Uvjerio sam se na terenu da MUP i Uprava policije preduzimaju sve potrebne mjere kako bi locirali i uhapsili osumnjičenog, a operativni podaci upućuju na to da je mogući izvršilac ovog teškog krivičnog djela A.B. iz Bijelog Polja“, rekao je Šaranović.

On je, kako je saopšteno na Fejsbuk /Facebook nalogu MUP-a, kazao da su u potragu za osumnjičenim i pretragu terena stavljeni na raspolaganje svi raspoloživi kapaciteti Uprave policije.

Kako je dodao, u potragu za osumnjičenim su uključeni službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“, Protivterorističke jedinice, Posebne jedinice policije, Sektora za borbu protiv kriminala, Sektora granične policije.

U potragu su, kako je naveo Šaranović, uključeni i Sektor policije opšte nadležnosti, Odjeljenje bezbjednosti Pljevlja, službeni psi i helikopterska jedinica MUP-a i Vojske Crne Gore, dronovi i uređaji za osmatranje i izviđanje.

„U najkraćem roku očekuje se i podrška specijalnih timova Vojske Crne Gore, čime će se potraga dodatno ubrzati“, kazao je Šaranović.

On je rekao da prema prvim informacijama, osumnjičeni je nekoliko sati prije izvršenja krivičnog djela boravio u domaćinstvu stradalih, koji su ga ugostili i vjerovatno predstavljajući se lažno, jer je policija intezivno tragala za tom osobom.

„Svjesni smo uznemirenosti i zabrinutosti građana, posebno onih koji žive u području Bijelog Polja i okoline, razumijemo njihov strah, ali i želimo da ih uvjerimo da je svaki naš napor usmjeren na to da što prije osiguramo sigurnost svakog pojedinca i pronađemo počinioca ovog teškog djela“, poručio je Šaranović.

On je naveo da se, s obzirom na ozbiljnost situacije, preduzimaju sve neophodne mjere kako bi garantovali sigurnost građanima.

„Većina objekata u okolnim selima je pod kontrolom policije, a lokalno stanovništvo je obaviješteno o potrebnim mjerama opreza“, rekao je Šaranović.

On je dodao i da poštuje interes javnosti da zna, ali i zamolio sve na objektivno i tačno informisanje, kako se ne bi stvarala dodatna uznemirenost javnosti.

„Apelujemo na građane da ostanu smireni i da sve informacije koje bi mogle pomoći u lociranju počinioca prijave Upravi policije putem telefona za hitne slučajeve (122)“, rekao je Šaranović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

vremenska prognoza

Vremenska prognoza: Danas pretežno sunčano, do 25 stepeni

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, sa najvišom dnevnom...