fbpx
NaslovnicaMina SportKlepo izborio četvrtfinale

Klepo izborio četvrtfinale

Podgorica, (MINA) – Crnogorski bokserski reprezentativac Filip Klepo plasirao se u četvrtfinale i došao na korak do medalje na Svjetskom prvenstvu za mlade u Budvi.

Član BK Power boksing je danas u osmini finala, kategorije od 75 do 80 kilograma, pobijedio reprezentativca Sejšela Vena Keni Žana Čarlsa prekidom u drugoj rundi.

Poslednja prepreka crnogorskom bokseru na putu do polufinala biće u ponedjeljak Jermenac Armen Poghosjan, koji je u osmini finala eliminisao Hoze Ortiza iz Čilea.

Klepo je kazao da je izuzetno zadovoljan pobjedom i plasmanom na SP.

“Bio sam dominantniji i spremniji, ali uvijek ima prostora za napredak. Bitno je da sam uspješno probio led. Iskreno, imao sam tremu pred svojom publikom, u svojoj državi, jer je upravo zbog tog opterećenja teže nego na nekom drugom ringu. Što se tiče mog sledećeg rivala, ja se nadam najboljem. Daću sve od sebe da ostanem i dalje u igri za medalje”, rekao je Klepo.

Drugi crnogorski predstavnik na Svjetskom prvenstvu, Miloš Roganović, završio je u osmini finala svoj nastup u Budvi, i to bez borbe.

Član Nikšića zbog zdravstvenih problema nije mogao za izađe na ring Torekhanu Sabirkhanu, pa je Kazahstanac bez borbe prošao u četvrtfinale kategorije od 63,5 do 67 kilograma.

“Nakon pobjede u eliminacionom meču nad reprezentativcem Srbije Hristoferom Dimitrovim jednoglasnom odlukom sudija, Miloš se osjećao loše, zbog problema sa gnojnom anginom. Doktori su u prethodna dva dana pokušali terapijom da ga osposobe, ali nijesu uspjeli. Usaglasili su se da Miloš nije sposoban za borbu i nažalost morao je na taj na čin da završi takmičenje”, rekao je trener reprezentacije Boško Drašković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije