fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeliko interesovanje investitora i turista iz Izraela

Veliko interesovanje investitora i turista iz Izraela

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Postoji veliko interesovanje izraelskih kompanija za ulaganja i turista za dolazak u Crnu Goru, ocijenjeno je na sastanku premijera Milojka Spajića sa novoimenovanom ambasadorkom te zemlje na nerezidentnoj osnovi, Avivit Bar-Ilan.

Spajić je Bar-Ilan poželio dobrodošlicu i istakao da se očekuje nastavak dobrih bilateralnih odnosa Crne Gore i Izraela.

„Na sastanku je konstatovana odlična saradnja u oblasti ekonomije i investicija, a raduje rastući interes izraelskih kompanija za ulaganje i njihovo sve veće prisustvo u Crnoj Gori“, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade.

Na sastanku je istaknuto i veliko interesovanje izraelskih turista za dolazak u Crnu Goru, a tome doprinosi i uspostavljene avio-linije od Tel Aviva do Podgorice i Tivta.

Spajić je u razgovoru ponovio da Crna Gora podržava posvećenost iznalaženju političkog i diplomatskog rješenja, zasnovanog na dvodržavnom modelu, kao jedinom održivom i trajnom rješenju krize na Bliskom Istoku.

„Zaključeno je da je potrebno nastaviti rad kako bi se finalizovalo više inicijativa za bilateralne sporazume, prvenstveno na polju turizma, ekonomske saradnje, životne sredine i poljoprivrede“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije